Ongeneeslijk zieke Jan Rot zorgt voor unieke situatie in De Slimste Mens

Speciaal voor de zieke artiest wordt een uitzondering gemaakt

Eigenlijk staan de regels vast. De kans om mee te doen aan De Slimste Mens krijg je maar één keer. Toch laat omroep KRO-NCRV nu weten een uitzondering te maken. De ongeneeslijk zieke Jan Rot mag namelijk tóch een tweede keer meedoen na zijn succesvolle eerste verschijning in De Slimste Mens in 2012.

Ongeneeslijk ziek

Vorig jaar maakte Jan Rot het slechte nieuws bekend via sociale media: hij was ziek, en zou niet meer beter worden. Steunbetuigingen voor de muzikant bleven van alle kanten binnenstromen, en met zijn emotionele uitvoering van Danny Vera’s Rollercoaster in Op1 wist hij menig kijker tot tranen te roeren.

Laatste wens

In zijn column, die wekelijks verschijnt in het AD, liet de artiest al weten dat hij héél graag nog eens mee zou doen aan populaire quiz De Slimste Mens. In een gesprek met presentator Philip Freriks, zou de voormalig nieuwslezer getwijfeld hebben. “Ik denk dat het al vol zit. Daarbij komen vroegere kandidaten eigenlijk niet terug”, schreef Rot. Maar daar had de zanger direct een antwoord op: “Tenzij het hun laatste wens is!” En tja, daar viel weinig tegenin te brengen.

Chemobrein

Rot, die aan uitgezaaide darmkanker lijdt, neemt komende donderdag weer plaats in één van de bekende zetels van het programma. Hoe hij het er vanaf gaat brengen? Daar laat hij nog niks over los. Wel laat de artiest weten regelmatig last te hebben van zijn ‘chemobrein’. Maar aan zijn drang om te winnen is niks veranderd. Rot liet al weten dat hij nog regelmatig terugdenkt aan de finale die hij in 2012 verloor van Arjen Lubach. Toen was er de unieke situatie dat zowel Rot als Lubach in de allerlaatste vragenronde een gelijk aantal seconden op de klok had staan. Na lang beraad van de jury mocht Lubach uiteindelijk de laatste vraag als eerste beantwoorden, en boekte hij zo de winst. Wie weet: mogelijk gaat Jan Rot er dit keer wél met de winst vandoor in De Slimste Mens.

Lees ook: Johan Derksen wil niet mee doen aan De Slimste Mens om deze reden

Bron: AD | Beeld: KRO-NCRV