Zien: dit zijn de nieuwe bewoners van het Big Brother-huis

Big Brother (1)

Het populaire tv-programma is terug van weggeweest

Liefhebbers van het populaire tv-programma Big Brother mogen hun hart ophalen. Het populaire tv-programma dat eind jaren negentig begon, en een aantal jaar geleden een comeback maakte, keert vanaf aanstaande maandag terug op tv met een geheel nieuw seizoen. Dít zijn de nieuwe bewoners!

Big Brother

Het realityprogramma Big Brother is bij bijna geen enkele Nederlander onbekend. De allereerste editie in 1999 kon destijds op veel populariteit rekenen. Komen de namen Bart, Ruud en Sabine je nog bekend voor? Dit drietal nam, samen met een aantal andere deelnemers, voor het eerst plaats in het Big Brother-huis. Dit was gelijk ook het meest spraakmakende seizoen, aangezien heel Nederland aan de buis gekluisterd zat.

Comeback

Het succes van Big Brother duurde in Nederland van 1999 tot 2006. Maar het bijzondere realityprogramma maakte in 2021 een comeback en is sindsdien weer terug op de Nederlandse buis. In 2021 won Jill Goede het programma, in 2022 Salar Abassi Abraasi, en afgelopen jaar was het Bart Vandenbroek die er met de winst vandoor ging.

Deelnemers

‘Maak kennis met de eerste bewoners van Big Brother 2024! Ga jij kijken vanaf 15 januari?’, luidt het bijschrift van het meest recente bericht van het Big Brother-Instagram account. Hierin zien we wie de 8 nieuwe deelnemers zijn.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Big Brother 2024 (@bigbrothernlbe)

Het zijn Alice, Dilano, Lenie, Sonja, Tyron, Ashley, Basiri en Ronahi die we vanaf aanstaande maandag 24/7 kunnen volgen. We stellen ze graag nog even aan je voor.

Basiri – 23 jaar

Basiri is 23 jaar oud, komt uit het Belgische Drongen en vindt vooral het mentale spelletje van Big Brother interessant. Hij beschrijft zichzelf als iemand met een winnaarsmentaliteit die op zoek is naar avontuur. Uitdagingen gaat hij zeker niet uit de weg, ook niet in zijn dagelijks leven. Hij gooide het roer om, paste zijn eet- en leefpatroon aan en viel hierdoor maar liefst 40 kilo af. Basiri houdt ervan om zijn grenzen te verleggen en heeft naar eigen zeggen de mentality van een ‘hyena’.

Basiri

Beeld: Tom Cornelissen & Rob Jacobs

Alice – 19 jaar

Alice is 19 lentes jong en komt uit Groningen. De stoere fit-girl heeft een flink aantal volgers op social media en weet, ondanks haar jonge leeftijd, precies wat ze wil. Alice is superloyaal en hecht veel waarde aan eerlijkheid, een confrontatie zal ze dus niet snel uit de weg gaan. In het dagelijks leven staat ze elke dag in de sportschool en deze mentaliteit neemt ze mee het huis in om haar doel te bereiken: Het winnen van Big Brother 2024.

Alice

Beeld: Tom Cornelissen & Rob Jacobs

Tyron – 26 jaar

Tyron komt uit Heerhugowaard en is 26 jaar oud. Hij houdt niet van ‘sneaky acties’ en is naar eigen zeggen superloyaal. Ondanks het feit dat hij superfanatiek is, zullen we achterbakse spelletjes of manipulatief gedrag bij Tyron niet zo snel zien. Hij lijkt misschien een hele stoere gast, maar van binnen is hij juist heel zachtaardig en emotioneel. Zijn goeie looks leveren hem zo nu en dan een modellenklus en de nodige DM’s op. Dit laatste komt goed uit, want hij is van nature geen onwijze flirt.

Tyron

Beeld: Tom Cornelissen & Rob Jacobs

Ronahi – 27 jaar

De Vlaamse Ronahi is 27 jaar oud en komt uit Zonhoven. Ze bruist van energie en kan niet wachten om te starten met deze nieuwe uitdaging. Ze zegt wat ze denkt en gaat een conflict niet uit de weg. Als persoon is ze positief ingesteld en door vele uitdagingen in het leven is ze ook wel hard geworden. In het huis gaat ze zeker aanwezig zijn en komt ze niet alleen voor plezier. Haar doel: gaan voor de overwinning. Ronahi is getrouwd en voor haar komt familie altijd op de eerste plaats.

Ronahi

Beeld: Tom Cornelissen & Rob Jacobs

Ashley – 32 jaar

De vrolijke, 32-jarige Ashley komt uit Schagen en heeft maar één doel voor ogen: Big Brother winnen er met het prijzengeld vandoor gaan. Ze verwacht dan ook geen moeite te hebben met het manipuleren en nomineren van haar toekomstige medebewoners. Wel denkt ze dat het wonen in een huis vol andere mensen, haar in het begin nog zwaar gaat vallen aangezien ze in het normale leven liever op zichzelf is en snel overprikkeld kan raken. Ze vindt haar uiterlijk erg belangrijk en wat dat betreft maakt het haar weinig uit wat anderen hiervan vinden.

Ashley

Beeld: Tom Cornelissen & Rob Jacobs

Sonja – 26 jaar

Sonja is 26 jaar oud en woont in Antwerpen. Ze is manager van een horecazaak en daarnaast werkt ze parttime als leerkracht op een basisschool. Ze wil graag meedoen om zichzelf beter te leren kennen en om te ontdekken hoe haar persoonlijkheid zich ontwikkelt in een groep vreemde mensen. Sonja zegt waar het op staat en weet precies hoe ze het spel gaat aanpakken. Het is een huishoudelijk type: ze kookt graag en zorgt met liefde voor de mensen om wie ze geeft.

Sonja

Beeld: Tom Cornelissen & Rob Jacobs

Lenie – 52 jaar

Lenie is met zijn 52 jaar (voorlopig) de oudste bewoner van het Big Brother-huis. Hij woont in Arnhem en is geboren en getogen op het kamp. Lenie zou nooit van zijn leven in een normaal huis willen wonen, behalve in het Big Brother-huis. De markante zanger houdt enorm van mensen entertainen en haalt graag een lolletje uit. Hij zal er alles aan doen om de goede harmonie is het huis te bewaren, maar vergis je niet: hij is tegelijkertijd bloedfanatiek.

Lenie

Beeld: Tom Cornelissen & Rob Jacobs

Dilano – 25 jaar

Dilano is 25 jaar oud en komt uit Eindhoven. Sporten is voor hem een tweede natuur en hiervoor staat de wekker dan ook elke dag om 5.00 uur. Zijn sterke winnaarsmentaliteit kan hem nog wel eens ver gaan brengen. Dilano is van plan om de medebewoners te charmeren met zijn looks en praatjes. Vertel hem vooral niet dat hij iets niet kan, want dan zal hij er juist keihard voor gaan!

Dilano

Beeld: Tom Cornelissen & Rob Jacobs

Intrede in het huis

Hoewel aanstaande maandag de show pas echt van start gaat voor het publiek, gingen de bewoners zelf een aantal dagen eerder het huis in. Woensdagavond ging er een nieuwe lichting bewoners een volledig veranderd Big Brother huis in. Geraldine Kemper en haar Vlaamse cohost Tatyana Beloy vergezelden de deelnemers en zagen hoe de deuren achter hun dichtgingen. Waarom de deelnemers dit jaar een aantal dagen eerder intrede nemen in de luxe villa is niet bekend, maar daar zullen we wellicht aanstaande maandag antwoord op krijgen. Spannend!

Vanaf maandag 15 januari is Big Brother zes dagen per week om 20:30 te zien zijn op RTL 5 en de livestream is 24/7 beschikbaar bij Videoland. 

Lees ook: Aha: zo gaat het nu met Ali uit Big Brother

Bron: Instagram @bigbrothernlbe, Archief, Grazia | Beeld: Videostill Big Brother