Zo ziet de zoon van Bud Spencer eruit

Bud Spencer

Wat was jouw favoriete film van Bud Spencer?

Bud Spencer speelde in meer dan zeventig films en series, maar de meeste mensen zullen hem voornamelijk kennen van de films waarin hij samen speelde met goede vriend Terence Hill. Het tweetal maakte samen tig succesvolle films. Op 86-jarige leeftijd overleed de acteur, hij liet drie kinderen na.

Bud kreeg twee dochters en één zoon.

Carrière Bud Spencer

Bud Spencer kwam op 1929 in Napels ter wereld als Carlo Pedersoli. Hoewel velen hem kennen als acteur, startte hij zijn loopbaan als succesvol zwemmer en waterpoloër. Hij nam in 1952 en 1956 zelfs deel aan de Olympische Spelen en mocht zichzelf de eerste Italiaan noemen die de 100 meter vrije slag in minder dan een minuut zwom. Onder de naam Pedersoli begon Bud in de jaren 50 te spelen in een paar Italiaanse films. Zijn grote doorbraak als acteur begon toen hij in 1967 samen met Terence Hill in de film Dio perdona… io no! te zien was. Vanaf 1967 ging hij door het leven als Bud Spencer. Het tweetal maakte samen tig succesvolle films. Eind jaren 70 maakte Bud zonder zijn goede vriend Terence ook een aantal succesvolle films.

Privéleven

Bud Spencer stapte in 1960 in het huwelijksbootje met zijn grote liefde Maria Amato. Het tweetal kreeg samen drie kinderen. Giuseppe (1961), Christiana (1963) en Diamante (1972). Op 27 juni 2016 overleed de 86-jarige acteur. Zijn zoon Giuseppe liet weten dat zijn vader in het bijzijn van zijn familie stief en dat zijn laatste woord ‘grazie’ was. Bud Spencer liet zijn vrouw, drie kinderen, vijf kleinkinderen en zes achterkleinkinderen na.

Giuseppe Pedersoli

Giuseppe Pedersoli is net als zijn vader in de televisiewereld terechtgekomen. De inmiddels 58-jarige heeft een paar acteerklussen op zijn naam staan, maar werkt voornamelijk als producer. Hij werkte onder andere aan de film Un piede in paradiso en Padre Speranza, twee films waarin zijn vader de hoofdrol had. Tevens werkte Giuseppe mee aan de film Julius Ceasar, die werd bekroond met twee Primetime Emmy nominaties. Tevens bracht hij in 2018 zijn eerste boek uit: Il Patto col Diavolo. 

Zo ziet Giuseppe er nu uit. Vind jij dat hij op zijn vader lijkt?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

E’ uscito il mio primo libro IL PATTO COL DIAVOLO. Un thriller politico. Un paradosso. Una provocazione. #giuseppepedersoli #ilpattocoldiavolo

Een bericht gedeeld door Giuseppe Pedersoli (@giuseppe.pedersoli) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Grazie all’artista Mario Schiano per il bellissimo omaggio a Bud Spencer @quartierispagnolinapoli #budspencer #napoli

Een bericht gedeeld door Giuseppe Pedersoli (@giuseppe.pedersoli) op

Lees ook: Zo ziet de knappe Terence Hill er nu uit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: IMDB, Instagram Giuseppe Pedersoli, Cine | Beeld: videostill