Zit een witte kerst er nog in? Dít is het weerbericht voor de kerstdagen

Is er nog kans op een witte kerst?

Stiekem dromen we allemaal van een witte kerst. Het is een prachtig romantisch plaatje, maar helaas moeten we het in Nederland vaak doen met grijs, grauw weer en een zichtbare grond. Jammer… De laatste witte kerst is alweer zeven jaar geleden en ook dit jaar is de kans heel groot dat we geen witte ondergrond zullen hebben.

Het wordt zacht en onstuimig.

Herfst
Kerst valt in de winter, toch? Daar is bij het weerbericht weinig van te merken. Met temperaturen tussen de zes en negen graden, is het heel zacht. Daarbij wordt het onstuimig met veel regen en wind. Voor een echte kerstsfeer hoeven we dit jaar dus niet naar buiten. Lekker de gordijnen dicht en de kaarsjes aan.

Twee procent
De kans op een witte kerst lijkt dan ook wel verkeken. Toch mogen we nooit ‘nooit’ zeggen. Zelfs nu is er nog een minikansje op sneeuw; wel twee procent. Waar we meer kans op hebben zijn winterse buien met natte sneeuw en hagel. We hebben acht procent kans dat zo’n bui over onze hoofden trekt. Hoogstwaarschijnlijk zullen we het moeten doen met dikke druppels regen. Volgend jaar beter!

Lees ook: Zo maak je van een paar takken een prachtige kerstdecoratie

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: De Telegraaf | Beeld: pexels