Zo gaat het nu met boer Marnix uit Boer Zoekt Vrouw

marnix

‘Ik moet af en toe de eindjes aan elkaar knopen’

Boer Marnix deed in 2018 mee aan Boer zoekt Vrouw. Aan dat avontuur hield hij geen vriendin over, maar in de reünie-aflevering van het programma was al te zien dat de ietwat stugge boer na de opnames toch de liefde had gevonden. In het televisieprogramma Onze boerderij in Europa zien we dat hij nog altijd dolgelukkig is met zijn Emmie. 

Onze boerderij in Europa

In het KRO-NCRV-programma Onze boerderij in Europa reizen Yvon Jaspers en boerin Bertie in een camper door verschillende landen in Europa. Ze gaan samen met oud-Boer zoekt Vrouw-deelnemers bij andere boeren langs om te ervaren hoe het is om een agrarisch bedrijf te runnen in deze turbulente tijd. Ze gaan inspiratie opdoen bij andere boerenbedrijven die onze boeren al een stap voor zijn, om erachter te komen hoe ze in Nederland verder kunnen gaan.

Boer Marnix

In de zesde aflevering van het programma trekken Yvon Jaspers en boerin Bertie samen met boer Marnix en zijn liefde Emmie door Groot-Brittannië. Emmie heeft inmiddels haar thuisland België verlaten en is bij Marnix op de boerderij ingetrokken. “Het is een stuk minder slordig in huis nu, dan dat het was toen ik er kwam wonen”, vertelt ze lachend als Yvon vraagt hoe het met ze gaat.

Naast het helpen op de boerderij, is Emmie ook op een huisartsenpost aan het werk. Dit doet ze omdat ze anders ‘wat krapjes’ rond kunnen komen met z’n tweeën. Zonder deze inkomsten kunnen we niks extra’s doen. “Het kan wel, maar dan wordt het wel heel minimaal”, vertelt ze. “Dan hoeven we nog geen droog brood te eten, maar het scheelt weinig”, vult Marnix aan.

Eindjes aan elkaar knopen

In de agrarische sector zit Marnix niet om rijk van te worden. “Ik moet af en toe de eindjes aan elkaar knopen”, vertelt hij tegen Yvon. Marnix en Emmie geven veel om dieren, waardoor ze weleens een omzet mislopen. “Ik kan soms geen afscheid nemen van een koe voor kerst. Ik heb dan zoiets van: laat nog maar even lekker lopen”, legt Marnix uit. Emmie laat weten dat ze het juist wel fijn vindt als ze voor kerst wat vlees hebben om te verkopen. “Maar aan de andere kant vind ik het ook heel mooi, dat is wie hij is”, zegt ze.

Kijk Onze boerderij in Europa met boer Marnix en Emmie hier terug.

Lees ook: Maud en Evert van Boer zoekt Vrouw geven relatie-update

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Beeldbank KRO-NRCV, fotograaf: Linelle Deunk