Zo ziet de man achter de mysterieuze stem van Big Brother eruit 

Stem Big Brother

Aha!

Nu de finale van Big Brother achter de rug is, blijven we met één vraag zitten: wie zit er toch achter die mysterieuze stem van het programma? Goed nieuws voor iedereen die net zo nieuwsgierig is als wij: we hebben hem gevonden.  

Gezicht bij de stem 

De mysterieuze stem van Big Brother blijkt afkomstig te zijn van Jeroen Medaer, een Vlaamse stemacteur. De Belgische krant Het Nieuwsblad slaagde erin om het gezicht bij de stem te vinden. Kort na de finale wisten ze Big Brother himself bovendien te strikken voor een interview. 

Niet expres geheimgehouden 

Hoewel de stem achter het programma pas na de finale is onthuld, hadden we het al eerder kunnen weten. Het was namelijk helemaal geen geheim. “We hebben mijn identiteit niet expres geheimgehouden”, vertelt Jeroen. “Het leek ons gewoon leuker om er geen gezicht op te kleven en het mysterie te bewaren. Het programma draaide niet om mij. Big Brother is niemand. Het is een huis, een instituut, een experiment.” 

Strenge casting

Toch heeft Meader de rol van Big Brother niet zomaar gekregen. Er ging een uitgebreide en strenge casting aan vooraf. “We wilden er echt een personage van maken”, legt de stemacteur uit. “In het begin spraken we over een vriendelijke psychopaat, maar dat laatste is er toch een beetje uitgegaan.” Jeroen heeft uiteindelijk in honderd dagen tijd zijn eigen Big Brother-personage kunnen creëren. 

Big Brother-stem

In een interview met Showbizztv België noemt Madear het “heel bijzonder” dat hij deze rol mocht vervullen. “Er is maar één iemand die dat kan spelen, die dat kan zijn. Het was heel leuk om te doen.” Aangezien het Big Brother-huis in Nederland stond en Jeroen in België woont, heeft de acteur de afgelopen drie maanden heel wat heen en weer gependeld tussen Brussel en Amsterdam. Ook geeft hij toe dat niet alles live was. “Standaard boodschappen waren van tevoren ingesproken, maar bij spellen en dergelijke was ik live aanwezig.” Aha!

En dit is hem dan: Jeroen Madear, oftewel dé Big Brother-stem:

 

Lees ook: Zo ziet JP uit Lingo eruit

Bron: Vriendin, Instagram Jeroen Madear | Beeld: Brunopress