Zoekplaatje: spot jij de dodelijke slang op deze foto? Wij zagen hem écht niet!

Spot jij de giftige slang op deze foto?

Sommige dieren kunnen zich zo goed aanpassen aan hun leefomgeving dat ze helemaal opgaan in de natuur. Denk aan de van kleur wisselende kameleon, de bijzonder uitziende wandelende tak of de de platvis die dezelfde kleur als de zeebodem aanneemt. Dit is om zo min mogelijk op te vallen voor mogelijke roofdieren en de overlevingskansen zodanig flink te verhogen. 

Een meester in camouflage is de kopkopslang, een uiterst giftige slangensoort die voorkomt in het midden en zuidoosten van de Verenigde Staten, waar hij zich vooral schuilhoudt in bosrijke gebieden en graslanden. Hij kan zich helemaal aan zijn omgeving aanpassen en omdat je hem echt niet kan zien, moet je in de bossen waar deze slang voorkomt erg oppassen. Dit is dan ook de reden dat een foto van een Amerikaans bos het internet over gaat. Kun jij hem vinden op het plaatje?

De foto werd deze week op Twitter gezet door Helen uit Florida, een student slangenbiologie, en ging vervolgens het hele internet over. Blijkbaar werden meer mensen gek dat ze het dier niet zagen. Hieronder heb je een paar hints, zie jij hem nu wel?

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Libelle | Foto Facebook