Het wordt zomer: een week lang temperaturen richting de 25 graden!

Maar er kleeft wel een nadeel aan vast…

Niet zo lang geleden vroor het ‘s nachts nog, maar het tij lijkt nu toch echt te zijn gekeerd. Volgende week wordt namelijk de eerste zomerse dag van 2018 verwacht! Het kan woensdag op veel plekken in Nederland namelijk 25 graden of warmer worden. 

Nicolien Kroon van Buienradar zegt: “De barbecue kan aan en de zomerkleding kan uit de kast!”

25 graden

Komend weekend zullen wolken en zonnige perioden elkaar afwisselen. Zaterdag wordt het overwegend droog met wolkenvelden en af en toe wat zon. Het wordt die dag maximaal achttien graden, wat zorgt voor een lekkere lentedag. Zondag wordt het pas écht zomer: de temperatuur loopt dan op van 18 tot 22 graden. De zon laat zich vaker zien maar er is nog wel kans op een enkele bui. De dagen die volgen zullen echter nog warmer worden: vanaf dinsdag kunnen de temperaturen nog verder oplopen en wordt écht warm.

Hooikoorts

Superfijn voor de zomerliefhebber, maar voor de mensen met hooikoorts wordt het even doorbijten. Doordat de periodes met zon en regen elkaar veelvuldig afwisselen, heeft het groen alle kans om tot bloei te komen. Dit betekent dat hooikoortsklachten ook steeds erger gaan worden. Gelukkig zijn er genoeg tips om deze klachten te verminderen zodat ook jij komende week lekker op een terrasje kunt genieten van je biertje of je gin-tonic (die overigens ook heel goed helpt tegen hooikoorts, win-win).

Lees ook: Het hooikoortsseizoen is begonnen: 10 tips om vervelende hooikoortsklachten tegen te gaan

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest! 

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pixabay