Zomers paasweekend op komst: temperaturen tot wel 22 graden

Het belooft zomers warm te worden aankomend paasweekend!

Aankomend weekend vieren we met z’n allen weer een vrolijk paasfeest. Tafels worden feestelijk gedekt voor paasontbijten, brunches en avondmalen. Misschien dat er dit jaar zelfs wel een smakelijke barbecue in zit als we de weersvoorspellingen mogen geloven voor aankomend paasweekend. Meteoroloog Reinier van den Berg vertelt aan RTL Nieuws: “Het wordt héérlijk weer met temperaturen tot wel 22 graden.”

Dit jaar valt Pasen op zondag 21 april en maandag 22 april, wat gunstig uitkomt wat het weer betreft.

Zomers paasweekend

Afgelopen weekend vielen nog vele monden in Nederland open van verbazing toen er uit het niets grote, witte sneeuwvlokken uit de lucht kwamen vallen. Gelukkig kunnen we deze winterse taferelen deze week achter ons laten en lijken de temperaturen aankomend weekend zelfs te stijgen naar zomerse waarden. Vanaf deze week komt er zeer zachte lucht ons land binnen. 

Weersverwachting

Weerman Van den Berg legt uit: “Elke dag wordt het een stukje beter. Woensdag kan het nog een beetje regenen, maar vanaf donderdag wordt het prachtig. Op Goede Vrijdag wordt het 22 graden en de zaterdag doet daar niet voor onder.” Met de paasdagen zullen de temperaturen gemiddeld rond de 20 graden liggen. Prachtig weer met Pasen dus, maar of het helemaal droog zal blijven in Nederland kan Van den Berg nog niet zeggen. “Wellicht valt er wel een buitje, maar alle seinen staan op groen voor een Pasen met veel zon en heerlijk warm weer.”

Lees ook: Stop het gesnotter: met deze planten en bloemen maak je je tuin hooikoortsvrij

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pixabay