Zomerweer in aantocht: vrijdag mogelijk 27 graden

Plaatselijk kunnen de temperaturen oplopen tot 27 graden

Wanneer we nu naar buiten kijken kunnen we het ons nog nauwelijks voorstellen, maar aan het einde van deze week kunnen we toch weer zomerweer verwachten. Met name vrijdag, want dan kunnen de temperaturen plaatselijk oplopen tot maar liefst 27 graden! Zonneschijn komt natuurlijk na de regen en daarom moet we eerst nog even geduld hebben, want de komende drie dagen staan er nog eerst regenachtige dagen op de planning.

We beginnen deze week het weekend goed met een stralende, zomerse dag.

‘Na regen komt zonneschijn’

Vandaag begint de dag op de meeste plekken bewolkt. Met name in het zuiden is het regenachtig, wat later op de dag over het hele land zal gaan trekken. Ook tegen de avond zal het weer gaan regenen en volgt er een natte nacht met veel regenval. De rest van de dagen blijft het wisselvallig. Gelukkig bestaat de uitdrukking: ‘na regen komt zonneschijn’, niet voor niets. Want vanaf vrijdag stopt het met regenen en kunnen de temperaturen plaatselijk oplopen tot 27 graden. Tijd om de barbecue weer tevoorschijn te halen dus!

Zomerweer op komst

Buienradarmeteoroloog, Martijn Dorrestein, laat weten dat het vrijdag gemiddeld 24 graden wordt in ons land, met op sommige plaatsen uitschieters van maar liefst 27 graden. In het weekend kan er hier en daar nog wel een buitje vallen, maar over het algemeen blijven de temperaturen hoog en voelt het warm en aangenaam aan. Na het weekend keert op maandag definitief de zon terug en wordt het zomers warm met gemiddeld zo’n 23 graden. De weermodellen zijn er nog niet helemaal over uit, maar volgens Dorrestein is de kans groot dat er ons een zomerse week te wachten staat.

Lees ook: Marjon de Hond keert terug als weervrouw bij RTL

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Buienradar | Beeld: Pixabay