Houd nog even vol: de zon laat zich na vandaag weer zien

Er is beter weer in aantocht

Het weer is vandaag niet om over naar huis te schrijven. Op de meeste plaatsen in het land is het maar een grijze bedoening. Gelukkig komt daar verandering in, en snel ook! Na vandaag wordt het namelijk alleen maar beter en in het weekend is er zelfs kans op tropische temperaturen.

Er is een hoop zonneschijn in het vooruitzicht!

Grijs

Vandaag hebben we helaas te maken met een grijze en bewolkte dag. ”We gaan de zon helemaal niet zien”, zegt Maurice Middendorp van Buienradar. ”Maar na vandaag wordt het alleen maar beter.” Op deze donkere maandag gaan we de twintig graden niet halen. Maar morgen wel weer. Dan kan het in Limburg weer 23 graden worden.

Tropisch

”Er waait op dit moment een wind uit het noorden. Maar woensdag en donderdag draait de wind en dan krijgen we weer warme temperaturen”, gaat Middendorp verder. ”Het kan woensdag in Limburg weer 25 graden worden en donderdag in het hele land 24 of 25 graden.” In de zuidelijkste provincie van Nederland zijn aan het einde van de week zelfs tropische temperaturen voorspeld. Naar verwachting tikt het kwik daar dit weekend de dertig graden aan. Met de warmere temperaturen neemt helaas wel de kans op een buitje toe.

Lees ook: Marktplaats en politie werken samen om oplichters ‘cententruc’ aan te pakken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash