Zonder kleding voor de klas in nieuw NPO Zapp-programma

naakt klas

Kinderen leren zo dat lichamen er in allerlei maten en vormen zijn

In een nieuw NPO Zapp-programma komen verscheidene mensen een bezoekje brengen aan groep 7 en 8 van de basisschool. Kinderen kunnen hen vervolgens letterlijk het hemd van het lijf vragen: de deelnemers staan namelijk geheel in adamskostuum voor de klas.

Naakt voor de klas

Het klinkt misschien als een raar idee: mensen in hun niksie voor een basisschoolklas neerzetten. Maar de Deense versie van het programma, Ultra smider tøjet heeft meerdere awards gewonnen. Toch is er ook kritiek. Zo vinden sommigen dat deze vorm van voorlichting op te jonge leeftijd gebeurt. Toch gaat binnenkort op NPO Zapp ook een Nederlandse versie van start met de titel Gewoon. Bloot.

Een positiever lichaamsbeeld

De gloednieuwe serie krijgt acht afleveringen van elk een kwartier en wordt gepresenteerd door Edson da Graça. In elke aflevering komt een ander onderwerp ter sprake: van genitaliën tot lichamen in het algemeen. Het idee is om op deze manier te laten zien dat er lichaamsdelen in allerlei soorten en maten zijn. Kinderen krijgen immers via social media, films en tv vaak beelden te zien van een heel specifiek type lichaam. Het doel van het programma is om te zorgen voor een positiever lichaamsbeeld en zelfbeeld.

Lees ook: Rachel Hazes, Yvon Jaspers, Floortje Dessing en andere BN’ers uit de kleren voor kalender

Bron: Welingelichte Kringen | Beeld: Pexels