Klanten van de Zara ontdekken zorgelijke hulpkreten op de labels van kledingstukken

In de kledingstukken stonden zorgelijke boodschappen

Klanten van de Zara in Istanbul schrokken zich een hoedje toen ze erachter kwamen dat er zorgelijke boodschappen in de labels van de kledingstukken van de populaire Spaanse modeketen stonden. 

In de labels stonden hulpkreten van de makers van de kledingstukken

Geen loon
Turkse fabrieksmedewerkers die de kleding voor de Spaanse modeketen Zara maken hebben in de labels van de kledingstukken hulpkreten genaaid. De fabrieksmedewerkers zouden al ruim drie maanden geen loon hebben ontvangen, iets wat in Nederland ondenkbaar zou zijn. De arbeiders hopen dat, doordat klanten de hulpkreten in de labels naaien, de Zara zich onder druk gezet voelt en de lonen uitbetaalt.

Op de vingers getikt
In de labels staan kreten als: ‘Ik heb dit kledingstuk dat jij gaat kopen gemaakt, maar ik ben er niet voor betaald.” Klanten die de kledingstukken in handen kregen schrokken zich een hoedje. Het is overigens niet de eerste keer dat de modeketen voor dergelijke feiten op de vingers is getikt; al eerder werden er arbeidsrechten geschonden en ontving de keten een boete. Inmiddels zijn de kledingstukken waarop de boodschappen zijn genaaid uit de rekken gehaald, maar de Zara heeft nog niet gereageerd op de ophef.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: archief