De zorgpremie gaat volgend jaar drastisch omhoog

zorgpremie

We gaan volgend jaar fors meer betalen voor de zorgpremie

Slecht nieuws voor de portemonnee. De zorgpremie voor de ziektenkostenverzekering gaat volgend jaar drastisch omhoog, zo meldt NOS. Het gaat niet om een paar euro, maar om een bedrag van gemiddeld 124 euro meer dan dit jaar. Het gemiddelde bedrag komt dan ook uit op 1432 euro per jaar. 

Dit gaan we voelen.

Regeerakkoord

Het eigen risico blijft gelukkig wel gelijk. Ook volgend jaar betalen we 385 euro uit eigen zak. De reden dat dit wel gelijk blijft, is het regeerakkoord. VVD, CDA en D66 hebben dit tijdens de formatie afgesproken. Helaas gaat juist hierdoor de premie wel omhoog. De komende jaren zal de premie waarschijnlijk nog meer stijgen. Voor de mensen met een minimuminkomen is er gelukkig wel een voordeeltje. De zorgtoeslag gaat aankomend jaar ook omhoog naar een maximum van 92 euro per maand. Voor een huishouden met meer personen stijgt dit naar 277 euro. Zij zullen dus iets minder voelen van deze premiestijging.

Prinsjesdag

Volgende week dinsdag zal de definitieve verwachting bekend worden gemaakt op Prinsjesdag. Dit is nog steeds niet het daadwerkelijke bedrag, want dat wordt pas later dit jaar bekend gemaakt. Het bedrag kan dus nog wat hoger of lager uitvallen dan 1432 euro.

Lees ook: Brits stel krijgt kleinkind van hun overleden zoon met behulp van een draagmoeder

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NOS | beeld: pxhere