Let op! Er gaat iets drastisch veranderen bij je zorgverzekering

Dit is een ingrijpende verandering

Heb jij naast de basisverzekering ook een aanvullende zorgverzekering? Dan gaat er voor jou heel wat veranderen binnenkort, zegt nieuwswebsite NU.nl. De aanvullende verzekering zoals wij hem kennen gaat namelijk verdwijnen. De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwt Nederlanders voor de gevolgen van deze verandering. 

Wij weten niet of we hier wel zo blij mee zijn.

Wisselen
Je kan binnenkort waarschijnlijk niet meer jaarlijks wisselen tussen enkel een basisverzekering of een aanvullende verzekering daarbij. Nu is het nog zo dat mensen hun verzekering opschalen als ze denken dat ze zorg nodig gaan hebben. Verzekeraars lijden op dit moment verlies bij sommige polissen en daarom moeten er dingen veranderen.

Langdurig
Wellicht worden er binnenkort meerjarige aanvullende verzekeringen aangeboden. Hierdoor is het straks niet meer mogelijk om jaarlijks wijzigingen aan te brengen. Je kan dan dus niet je fysiotherapie uitzetten als je na een behandeling van je klachten af bent. Je zit, als deze wijziging door gaat, vast aan een aanvullende verzekering of je betaalt extra voor je zorg. Het is goed om hier nu vast over na te denken.

Lees ook: Begin je te snotteren? Hierdoor kan het komen en het is geen verkoudheid.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: pixabay