Zóveel geld moet je hebben om mee te doen aan Kopen Zonder Kijken

Deelnemers moeten flink in de buidel tasten

Van wanhopige zoektochten tot bizarre eisenlijstjes: Kopen Zonder Kijken is ontzettend populair. Maar niet alleen bij de kijkers thuis, er is ook heel veel animo om mee te doen aan het programma – en dat is niet zo gek gezien de huidige huizenmarkt. Maar hoeveel geld moet je eigenlijk hebben om mee te doen? 

Huizen voor de hoofdprijs

Het is tegenwoordig bijna onmogelijk om een huis te kopen. Bezichtigingen zitten razendsnel vol, je hebt weinig tijd om te beslissen en je moet gigantisch veel overbieden om überhaupt kans te maken. Het is dus niet zo gek dat mensen massaal in de rij staan om aan Kopen Zonder Kijken mee te doen. Huizen gaan voor de hoofdprijs over de toonbank, dus je mag in je handen knijpen als makelaar Alex van Keulen die zoektocht van je overneemt. Vervolgens wordt je toekomstige paleisje verbouwd door Bob Sikkes en ingericht door Roos Reedijk, zodat het helemaal naar jouw wensen is.

Behoorlijk prijskaartje

Lijkt het jou ook wel wat om mee te doen aan Kopen Zonder Kijken? Dan moet je een flink bedrag op je spaarrekening hebben staan. Er hangt namelijk een behoorlijk prijskaartje aan je deelname, waardoor je niet zomaar geselecteerd wordt. Koppels die minder dan 400.000 euro budget hebben, maken namelijk geen kans om mee te doen. “Je moet wel vijf ton hebben, willen we wat leuks kunnen doen”, zegt Van Keulen in De Telegraaf. “Het wordt een soort elite-programma. Het programma is wel veranderd.”

Laatste strohalm

Ondanks het prijskaartje hoeven de programmamakers zich geen zorgen te maken of er wel genoeg kandidaten zijn. Er zijn tientallen mensen die zich aanmelden voor het programma, zo vertelt regisseur en eindredacteur Thijs Vissers. “Was het in de eerste twee seizoenen nog een soort van gok, tegenwoordig is het voor mensen de laatste strohalm die ze grijpen”, vertelt hij aan LINDA. “Ze voelen zich bijna de uitverkorene, en weten – door eerdere afleveringen – inmiddels hoe het eindresultaat eruit kan komen te zien. Dus nee, aan aanmeldingen hebben wij geen gebrek.”

Lees ook: Zien: zó ziet het interieur van Kopen Zonder Kijken-stylist Roos Reedijk eruit

Bron: Flair | Beeld: Kopen Zonder Kijken (RTL)