De zus van Fajah Lourens spreekt over de moord op haar zoontje: “Ik heb de pijn omarmd”

“Het is goed, huil maar”

Voor iedere ouder is het de grootste nachtmerrie dat er iets met zijn of haar kind gebeurt. Helaas werd die nachtmerrie werkelijkheid voor Shanti Shicks, de zus van fitnessgoeroe Fajah Lourens. Een jaar geleden gooide haar ex hun elf maanden oude zoontje uit het raam.

Ze stond voor twee keuzes: stoppen met leven of proberen anderen te helpen.

Afschuwelijk familiedrama
Midden juli 2016 vond een verschrikkelijk familiedrama plaats in Amsterdam. Een 32-jarige vader gooide zijn baby uit het raam en sprong vervolgens zelf naar beneden. Beide kwamen om bij de gruwelijke val. Later blijkt dat het om het neefje van Fajah Lourens ging die omkwam. “Vaak heb ik mijn tranen laten lopen bij het zien van zulk nieuws. Ik heb nooit durven denken dat wij ooit zelf zo iets zouden meemaken. Helaas zijn wij gisteren ons lieve kind, neefje en kleinkind verloren. De afgelopen twee maanden heb ik dagelijks mogen genieten van mijn heerlijke neefje Elfin die samen met mijn zus bij ons woonde. Helaas blijft zijn bedje nu leeg”, liet de presentatrice destijds op Instagram weten.

Pijn
Het afschuwelijke incident vond meer dan een jaar geleden plaatst, maar dat maakt het verdriet niet minder. Het verdriet houdt Shanti nog steeds in zijn greep, maar ze probeert haar leven toch op te pakken. Shanti wist vanaf het moment dat haar zoontje er niet meer was dat ze voor twee keuzes stond: net als haar zoontje stoppen met leven of doorgaan en anderen te helpen. De vrouw koos voor het laatste, deels uit kwaadheid, liet ze weten in RTL Late Night. “Hij krijgt mij hier niet onder, dat was wel wat hij wilde. Ik ga door en maak er nu iets van voor Elfin, mijn schoonmoeder Maria en mezelf.”

Accepteren
Daarbij koos Shanti ervoor om dicht bij zichzelf te blijven. “Ik keerde naar binnen en wilde alles omarmen, dus ook de pijn en het gemis en verdriet. Er was niks meer aan te doen, dus ik moest het accepteren. Ik koos ervoor om mezelf letterlijk vast te pakken als ik begon te huilen. ‘Het is goed, huil maar’ zei ik dan tegen mezelf. De liefde voor Elfin gaf ik op dat moment aan mezelf.” Shanti accepteerde het verdriet en kon daardoor ook weer vreugde maken voor de mooie dingen in haar leven, zoals de lieve mensen die ze om zit heen heeft. “Door de pijn te omarmen, kon ik ook weer liefde voelen.”

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron en Beeld: RTL Late Night