Rijksvoorlichtingsdienst bevestigt: jongste zus koningin Máxima overleden

Dit nieuws is zojuist bevestigd door de RVD

De 32-jarige zus van koningin Máxima, Inés Zorreguieta is overleden. Dit is zojuist bevestigd door de Rijksvoorlichtingsdienst. Vermoedelijk zou de 32-jarige vrouw afgelopen woensdag in Buenos Aires door zelfdoding om het leven zijn gekomen. 

Inés was de jongste dochter uit het gezin Zorreguieta.

Familie Zorreguieta

Koningin Máxima heeft ook nog twee jongere broers, Martín en Juan. Daarnaast heeft haar vader uit een eerder huwelijk nog drie dochters gekregen, waardoor Máxima nog drie halfzusters heeft. Haar zus Inés was ook de peetmoeder van prinses Ariane. In 2007 was zij degene die de kleine prinses in de Kloosterkerk in Den Haag ten doop hield.

Overheidsfunctie

Twee jaar geleden, in 2016 kwam Inés Zorreguieta in opspraak. Ze zou een baan bij de overheid hebben gekregen, ondanks dat ze niet aan alle functie-eisen zou hebben voldaan. Ze zou betrokken zijn bij het coördineren van het sociale beleid van de Argentijnse president Macri. Ze miste echter de juiste opleiding en werkervaring voor deze functie. Er werd destijds door de regering vermeldt dat er voor haar ‘een hoge uitzondering’ was gemaakt.

We wensen Máxima en haar familie veel sterkte in deze moeilijk tijd.

Lees ook: Michael doet schokkende onthulling: ‘Samantha deed nog een zelfmoordpoging’

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Hollandse Hoogte