Zware onweersbuien onderweg naar Nederland en België: weer code geel!


Er komen zware onweersbuien aan

We mogen alweer een tijdje genieten van het warme weer, met zelfs de warmste meimaand ooit gemeten (sinds 1901). De thermometer heeft de 30 graden al aangetikt en in veel plaatsen in Nederland en België schijnt ook nu het zonnetje volop. Maar daar gaat vanaf de middag verandering in komen, want er komen zware onweersbuien aan die het hele land trekken.

Haal de was op tijd naar binnen.

Onweer

Vandaag is weer een warme dag. Het kan flink broeierig en benauwd worden, meldt Dennis Wilt van Buienradar.nl. Het is de twaalfde zomerse dag deze maand en het blijft de hele ochtend zonnig. In de middag kunnen er stapelwolken groeien die uitmonden in zware onweersbuien met veel regen en zelfs hagel. Ook kan het flink gaan waaien. Er kan zoveel water plaatselijk vallen dat er wateroverlast kan komen, vandaar dat deze dag code geel is uitgeroepen.

Rust

Het onweer waait vannacht grotendeels over, maar er kunnen plaatselijk nog buien vallen. Ook morgen blijft het niet droog. Het wordt iets minder warm dan vandaag met af en toe buien en onweer. Het blijft de rest van de week aangenaam, niet zo warm als gister en vandaag maar nog steeds rond de 23 graden. Als je wilt weten wanneer de onweersbui jouw kant op komt, houd dan buienradar in de gaten.

Londen

Zaterdag woedden er al zware onweersbuien boven Londen. Dit leverde prachtige en spectaculaire plaatjes op, maar het ziet er ook wel een beetje eng uit. Of wij ook zulke taferelen te zien krijgen, is afwachten. Hieronder hebben we een paar filmpjes en foto’s verzameld:

 

 

 

Lees ook: Bizarre beelden uit Londen: een vliegtuig wordt tijdens de landing geraakt door de bliksem! Dat moet je zien!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Buienradar | Beeld: Pexels