Man weigert naast oudere zwarte vrouw te zitten tijdens Ryanair-vlucht

Ryanair

Ryanair zelf moet het ontgelden

Ryanair maakt geen goede beurt bij het publiek. Afgelopen vrijdag weigerde een man naast een oudere, zwarte vrouw te gaan zitten tijdens een vlucht van Barcelona naar Londen. Hij wilde dat ze ergens anders ging zitten en uiteindelijk kreeg de man zijn zin. Juist dat stuit op veel kritiek. Mensen begrijpen echt niet dat de vliegtuigmaatschappij de man zijn zin heeft gegeven.

De man zei racistische dingen.

Ruzie

De ruzie zou begonnen zijn doordat de oudere vrouw niet snel genoeg opstond toen hij naar zijn stoel bij het raam wilde. De vrouw zou gewoonweg niet sneller kunnen, omdat ze artritis heeft, aldus haar dochter. De man in kwestie begon uiteindelijk nare dingen te zeggen. Dingen als ugly black bastard passeerden de revue. Ook dreigde hij haar naar een andere stoel te duwen als ze zelf niet zou gaan.

Geschrokken

De vrouw is erg geschrokken door het incident. Haar dochter vertelt: “Mijn moeder is heel erg overstuur over wat er gebeurd is, bovenop het verdriet dat ze al voelde. Het is namelijk bijna een jaar geleden dat haar man, met wie ze 50 jaar getrouwd was, overleed. Ik had haar een paar dagen meegenomen naar Barcelona om haar een beetje op te vrolijken.”

Onbegrip

Het filmpje van het hele gebeuren is inmiddels al ruim 2,5 miljoen keer bekeken en de kritieken zijn vooral gericht op de vliegtuigmaatschappij. Mensen kunnen echt niet begrijpen dat Ryanair de vrouw verplaatste en de man liet zitten. Verschillende mensen in het vliegtuig namen het op voor de vrouw, maar Ryanair zelf deed niks. Ryanair zegt nu dat ze het incident hebben gemeld bij de politie van Essex en dat ze er daarom niks van mogen zeggen.

Lees ook: Patty Brard over het verliezen van 31 kilo: ‘Ik heb een positievere uitstraling’

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: videostill incident