Heb jij last van hardnekkige zweetgeurtjes in je kleding? Zo verwijder je ze!

De zweetgeurtjes zijn gelukkig heel makkelijk te verhelpen

Met dit weer is zweten onvermijdelijk. Soms krijg je die zweetgeurtjes er helaas zelfs niet uit na een flinke wasbeurt, dit komt allemaal door melkzuurbacteriën. En als je die er niet snel genoeg uit wast dan krijgen ze de kans om hun werk te doen en ontstaan er echt hardnekkige geurtjes. Het beste is dan ook om je kleding op tijd te wassen. Is dat toch niet gelukt? Dan zijn er gelukkig nog wel wat trucjes om ze te verwijderen. 

Dettol
Maak een mengsel van twee derde water en een derde Dettol. Laat de shirts daar drie uur in weken en gooi het daarna in de wasmachine. Dit is ook heel geschikt voor gele vlekken. Test voor de zekerheid wel op een klein onopvallend plekje of de kleding niet verkleurd.

Soda
Als je je shirts even een uurtje laat weken in soda water dan is één wasbeurt genoeg om alle nare geurtjes te verwijderen. Pas alleen wel op met gekleurde kleding, soda kan de kleur vervagen. Laat gekleurde kleding dan ook nooit langer dan een uur in sodawater liggen. Witte was kan makkelijk een nachtje liggen, maar wol en zijde mag je nooit met soda behandelen.

Azijn
Azijn kan ook helpen bij zweetgeurtjes. Doe wat keuken(azijn) in een emmer en laat je shirt een uurtje weken. Het is heel belangrijk dat het shirt compleet doordrenkt met azijn. Doe het shirt daarna in de wasmachine en hij ruikt weer heerlijk fris.

Tip: Laat je deodorant altijd volledig drogen. Dat voorkomt die lelijke gele vlekken!

Bron: Libelle | Beeld: SweatBlock