10 x slechte schoonmaakgewoontes die je makkelijk af kunt leren

5. Schoenen in huis dragen

Het zal je uren stofzuigen besparen als je een paar seconden neemt om je schoenen uit te doen wanneer je naar binnen gaat. Om nog maar te zwijgen over de bacteriën en ziektekiemen die je op deze manier buiten de deur houdt. Maak het voor iedereen in huis een gewoonte door een bank of stoel in de hal te plaatsen zodat het makkelijk is om je schoenen uit te trekken bij binnenkomst. Houd daarnaast een schoenenrek in de buurt voor natte of modderige schoenen en/of een bak om het schoeisel van elk gezinslid te verzamelen.

4. Schoonmaakproducten onjuist opbergen

Besteed je de helft van je schoonmaaktijd aan het zoeken van de juiste schoonmaakmiddelen? Dit is gemakkelijk te veranderen. Verzamel de schoonmaakbenodigdheden die je nodig hebt voor elk deel van het huis en berg ze op in de buurt van dat gebied in huis. Badkamerreinigers kunnen in een kleine plastic bak worden opgeborgen op een plank of onder de gootsteen. Maak twee manden met spullen als je boven- en benedenbadkamers hebt. Houd hulpmiddelen voor het afstoffen en schoonmaakproducten voor meubels bij elkaar voor de snelle touch-ups. En natuurlijk moeten alle wasproducten veilig bij elkaar in de wasruimte worden bewaard.

3. Het bed niet opmaken

Zelfs als de rest van de slaapkamer netjes en schoon is, ziet een onopgemaakt bed er rommelig uit. Elke ochtend het bed opmaken is een gewoonte die ervoor zorgt dat de rest van de kamer (en misschien het hele huis) georganiseerd lijkt. Maak de taak eenvoudig door het selecteren van beddengoed dat gemakkelijk te verspreiden is. Een bed met een eenvoudig dekbed en twee hoofdkussens is veel gemakkelijker op te maken dan een bed met veel verschillende kussens.

2. Harde schoonmaakmiddelen gebruiken

Net zoals het gebruik van te veel schoonmaakmiddelen een slechte gewoonte kan zijn, kan het gebruik van een hard schoonmaakmiddel ook verkeerd zijn. Een goed voorbeeld is chloor of bleek. Hoewel het goede desinfectiemiddelen zijn, zijn het geen goede verwijderaars van vuil en kunnen de dampen giftig zijn. Gebruik altijd de zachtste reinigingsproducten die nodig zijn om goede resultaten te boeken.

1. Afstoffen als laatste schoonmaaktaak

Bespaar jezelf wat moeite door eerst af te stoffen voordat je gaat stofzuigen. Een kamer moet van bovenaf worden schoongemaakt, zodat het stof op de vloer terechtkomt om te worden opgezogen. En weet je nog hoe een desinfecterend doekje niet een hele badkamer kan reinigen? Hetzelfde geldt voor een wegwerp stofdoek. Als het een tijdje geleden is dat je hebt afgestoft, pak dan een schone stofdoek als degene die je eerder gebruikt hebt en nu een grijs kleurtje heeft.

Pagina 2/2

Lees ook: Deze alledaagse voorwerpen kunnen je ziek maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Spruce | Beeld: Unsplash