10 slimme schoonmaaktips

Schoonmaaktips
Met deze schoonmaaktips wordt schoonmaken weer iets makkelijker

Sommige mensen vinden het heerlijk en rustgevend om het heel huis even goed onder handen te nemen. Anderen hebben er een hekel aan en stellen het graag uit of huren iemand in om het voor ze te doen. Wat voor type je ook bent, het is altijd handig om trucjes te leren waarmee schoonmaken sneller en makkelijker gaat. Daarom hebben we tien handige schoonmaaktips op een rijtje gezet!

Kende je deze trucjes al?

1. Tapijt schoonmaken met een raamtrekker

Tijdens het stofzuigen kunnen haren van mens en dier juist verder in de vezels van het tapijt terecht komen of in de borstel van de stofzuiger verstik raken. Door met een raamtrekker over het tapijt te gaan, maak je statische energie waardoor de haren zo uit het tapijt komen. Trek gewoonweg de trekker over het tapijt en pak plukken haar op met je handen.

2. Tape tegen stof

Vaak negeren we bij het stoffen de lampenkappen, speakers en de binnenkant van lades omdat ze lastig schoon te maken zijn. Gebruik daarom een stuk tape om deze dingen stofvrij te maken. Wikkel een stuk tape om je hand en ’trek’ hiermee het stof van je lampenkappen en speakers. Om kruimels uit een la schoon te maken maak je een bal van tape en rol je deze door de lade.

3. Dweilen met je voeten

Je benen zijn een stuk sterker dan je armen en ze raken minder snel vermoeid, ze zijn immers gewend gewicht te dragen. Doe daarom net als Pippi die borstels onder haar voeten bond, maar gebruik in plaats van borstels dikke sokken. Maak een schoonmaakmiddel van een kopje water en een kopje witte azijn en doe dit in een plantenspuit. Spuit een beetje op de onderkant van de sokken en schaats over de vloer om stof en vuil op te pakken. Begin in de verste hoek en eindig bij de deur. Was de sokken in de wasmachine.

4. Autowax

We gaven al eerder de tip om je gasstel in te smeren met autowax. Deze tip is ook heel handig bij het toilet! Maak het toilet helemaal schoon en droog (zover het kan). Smeer het droge oppervlakte in met autowax (open een raampje of zet venilatie aan). Laat het even intrekken en spoel daarna weer door zoals gewoonlijk. Zo voorkom je vieze vlekken!

5. Scheerschuim

Wist je dat je heel veel kunt schoonmaken met scheerschuim? Je kunt bijvoorbeeld vlekken in stoffen bekleding behandelen met scheerschuim, omdat het schuim in de vezels van de stof trekt en zo het vuil eruit haalt. Gebruik geen gel, maar echt schuim! Doe en beetje op een vochtig doekje en dep dit op de vlek. Laat dit 30 minuten intrekken en dep dan schoon met een schoon, vochtig doekje.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2