Deze 11 fouten wil je vermijden als je de was doet

fouten was

Zo krijg je je kleding het allerschoonst

Deurtje open, kleding in de trommel en deurtje weer dicht. Voor veel mensen is dat hoe je de was doet. Maar wist je dat we vaak dezelfde fouten maken bij het doen van de was? Zo bespaar je op de kosten en wordt je was nóg schoner.

Fouten bij de was

Hoewel het wassen van je kleren geen hogere wiskunde is, zijn er toch veel fouten die we elke dag maken bij het doen van de was. We hebben de meest voorkomende fouten voor je op een rijtje gezet mét tips om ze te vermijden.

1. Vlekken inwrijven

Vaak heb je zodra je een vlek spot direct de neiging hier flink op te boenen. Dit kan echter de vlek vooral verder doen intrekken. Bovendien beschadig je mogelijk de stof van je kleding als je te hard schrobt. Als je een vlek maakt, kun je deze wel het best zo snel mogelijk behandelen, maar doe dit voorzichtig. Gebruik bijvoorbeeld een vochtige doek om op de vlek te deppen. Begin rondom de vlek en werk naar het midden toe.

2. Te veel wasmiddel

Wasmiddel maakt je was goed schoon, maar wist je dat te veel van het geurige goedje juist het tegenovergestelde effect kan hebben? Overtollig sop zorgt er juist voor dat vuil aan je kleding blijft hangen. Ook kun je last hebben van zeepsporen op je kleding. Let bijvoorbeeld eens op of er wittige sporen onder kraagjes of in de gulp van een broek blijven hangen. Dit kan een signaal zijn dat je met minder wasmiddel beter af bent.

Ga naar de volgende pagina voor meer fouten die je niet moet maken als je de was gaat doen.