Deze 12 alledaagse spullen kun je nu beter extra goed schoonmaken

Bepaalde spullen die je dagelijks gebruikt bevatten veel bacteriën

We hoeven je niet te vertellen hoe belangrijk het nu is om regelmatig je handen te wassen. Op deze manier voorkom je de verspreiding van bacteriën en virussen. Nu het coronavirus flink ten ronde gaat is het belangrijk om niet alleen je handen, maar ook alledaagse spullen goed schoon te maken. Welke spullen dat precies zijn? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Sleutels

Je neemt je sleutels overal mee naar toe. Je hebt je waarschijnlijk nooit gerealiseerd dat je je sleutels ook eens een goede schoonmaakbeurt moet geven. Wie weet hoeveel ziektekiemen ze hebben verzameld! Het enige wat je nodig hebt is een desinfecterend doekje om ze schoon te krijgen. Een tandenstoker kan handig zijn om de groeven in de sleutels goed schoon te maken.

Portemonnee

Je pakt als je boodschappen doet regelmatig de portemonnee vast, waardoor het waarschijnlijk bedekt met bacteriën is. Gelukkig is een portemonnee gemakkelijk schoon te maken. Haal alles eruit. Was het vervolgens met de hand door een microvezeldoek in wat lauwwarm water met zeep te dopen en elk deel van de portemonnee goed af te nemen. Spoel vervolgens de zeepresten van de portemonnee met warm water en laat ‘m aan de lucht drogen.

(Pin)passen

Terwijl je wacht tot je portemonnee droog is, zijn al je pasjes aan de beurt. Deze plastic kaartjes kunnen flink wat bacteriën bij zich dragen. Pak een desinfecterend doekje en veeg de boel grondig een voor een schoon. Zorg ervoor dat je de pasjes laat drogen voordat je ze weer in je portemonnee stopt.

Telefoon

Er is waarschijnlijk niets dat dagelijks vaker aangeraakt wordt, dan je mobiele telefoon. Toch denk je er waarschijnlijk niet aan om deze schoon te maken. Schakel het toestel uit, verwijder de behuizing en pak een microvezeldoek. Maak een oplossing van 60 procent water en 40 procent ontsmettingsalcohol. Dompel de doek in de oplossing en veeg je telefoon en hoes af. Gebruik het middel – aangezien je toch bezig bent – om je laptop, toetsenbord en muis af te vegen.

Afstandsbediening

Iedereen in je huis raakt het aan, maar de kans is groot dat niemand het schoonmaakt. Gelukkig is dit klusje helemaal niet ingewikkeld. Verwijder de batterijen en plaats het batterijdeksel terug voordat je begint. Gebruik een desinfecterend doekje om elk gebied van de afstandsbediening grondig schoon te maken. Zorg ervoor dat je de kleine gebieden rond de knoppen niet mist. Voor het vuil dat moeilijk te verwijderen is, doet een tandenstoker wonderen. Wacht tot de afstandsbediening droog is voordat je de batterijen vervangt.

Handvaten van de deuren

Hierbij gaat het om zowel de binnen- als buitendeurknoppen. Net als de afstandsbediening raakt iedereen in je huis ze aan, maar ze zijn waarschijnlijk nooit schoongemaakt. Het enige wat je nodig hebt is een desinfecterend doekje. Terwijl je bezig bent, ga je gang en veeg de trapleuning, knoppen van kasten, laden en deuren van meubels zoals bureaus en ladekasten af.

Lees op de volgende pagina welke voorwerpen je nog meer goed schoon dient te maken.

Pagina 1/2