12 geniale badkamertrucjes

Kende jij deze badkamertrucjes al?

De badkamer schoonmaken is niet een van de leukste klusjes die er bestaan, maar het moet nou eenmaal gebeuren. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je het schoonmaken en opruimen van de badkamer makkelijker kan maken.

1. Ontkalk je douchekop met azijn

Je douchekop ontkalken met natuurazijn blijft een gouwe ouwe. Draai je douchekop los en leg deze in natuur- of schoonmaakazijn. Laat twee uur weken en je douchekop ziet er weer uit als nieuw. Je kunt de douchekop ook langer weken als de kalk erg hardnekkig is.

2. Handdoeken oprollen in plaats van vouwen

Als je je handdoeken op de plank hebt liggen en net die middelste handdoek nodig hebt, is de kans groot dat je meerdere handdoeken uit de kast trekt. Je moet de handdoeken weer opvouwen en in de kast doen. Dit kun je voorkomen door je handdoeken op te rollen. Het wordt dan veel makkelijker om een handdoek te pakken.

3. Stoom je t-shirt

Geen zin om je t-shirt te strijken? Hang je t-shirt dan in de badkamer op als je gaat douchen. Door de stoom van het douchen verdwijnen de kreukels uit je shirt. Lekker makkelijk!

4. Voorkom dat je spiegel beslaat met scheerschuim

De wereld vergaat niet als je elke keer je badkamerspiegel moet afdrogen na het douchen, maar echt leuk is het niet. Je kunt dit voorkomen door je spiegel eens schoon te maken met scheerschuim. Smeer het scheerschuim goed uit en doe dit daarna net zo lang tot er niks meer te zien is. De volgende keer is je spiegel na het douchen niet beslagen.

5. Fix een verstopte afvoer met soda en citroen

Niets is zo lastig als een verstopte afvoer. Probeer dit eerst op te lossen door 5 scheppen soda op je afvoerputje te scheppen en er het sap van een halve citroen op uit te knijpen. Laat een uur staan en spoel de afvoer door.

Lees nog meer badkamertrucjes op de volgende pagina!

Pagina 1/2