16 dingen die je kunt schoonmaken met baking soda

Wat een wonderspul

Baking soda is een product dat je eigenlijk altijd in huis moet hebben. Niet alleen kun je baking soda regelmatig gebruiken voor je baksels, maar het is ook een veelzijdig schoonmaakproduct. Wist je bijvoorbeeld dat je baksoda voor de volgende dingen kunt gebruiken?

Het is heel effectief!

16. Tupperware-bakjes

Als je een kliekje overhebt, is het ideaal om dat te bewaren in een plastic bakje. Helaas blijft er vaak nog een geur of zelfs vlekken van het eten dat erin heeft gezeten in het bakje achter, ondanks dat je het hebt afgewassen. Gelukkig kun je het makkelijk oplossen door het bakje te vullen met 2 eetlepels baking soda en warm water. Laat even staan en was het bakje daarna af of zet het in de vaatwasser.

15. Schimmel uit badkamer

Is er schimmel ontstaan in je badkamer?  Maak dan een pasta van baking soda en een beetje water. Smeer dit met een oude tandenborstel op de plekken waar de schimmel zit. Laat het even intrekken en boen het met een schuursponsje weg. Spoel het schoon met water en droog na met een theedoek. Een kind kan de was doen!

14. Rooklucht uit je kleding halen

Ruikt je kleding na het barbecueën naar rook? Dan kan het soms best lastig zijn om die lucht -ondanks dat de kleding is gewassen- er meteen uit te halen. Sprenkel daarom wat baking soda over de kleding en laat dit een nachtje intrekken. Schud de baking soda vervolgens van de kleding af en was de kleding daarna zoals je dat normaal doet.

13. Verfris je koelkast

Ruikt je koelkast niet zo fris? Zet er dan een bakje met baking soda in. Baking soda absorbeert en neutraliseert vervelende geurtjes. Vervang de baksoda zo’n één keer per maand.

12. Toilet schoonmaken

Gooi de baking soda die je in de koelkast had staan niet meteen weg. Strooi het in het toilet en giet daar een royale scheut azijn bij. Laat 10 minuten bruisen en maak het toilet daarna schoon met een borstel.

11. Prullenbak

Zoals we al noemden dat je de koelkast vrij houdt van vervelende geurtjes met baking soda kun je deze tip ook toepassen bij je prullenbak. Strooi wat baking soda op de bodem van je prullenbak en je hebt veel minder last van vervelende luchtjes.

10. Maak fruit schoon

Soms zit er een laagje over het fruit dat je hebt gekocht in de supermarkt. Haal de coating eraf door water met wat baksoda te mixen en je fruit hierin schoon te maken.

Lees de negen beste tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2