20 geniale trucjes met droogtrommeldoekjes die je wil proberen


Deze trucjes met droogtrommeldoekjes zijn geniaal!

Gebruik jij droogtrommeldoekjes in je droger? Ze geven je was een lekkere geur en zorgen ervoor dat je was niet statisch en gekreukt uit de droger komt. Soms kan het voorkomen dat je was door de wrijving in de droger statisch wordt, waardoor jij een schok ervaart als je de was eruit haalt en opvouwt. Daarnaast zit er een beetje wasverzachter in de doekjes die ervoor zorgt dat je kleren lekker gaan ruiken en niet kreuken. Maar wist je dat de doekjes nog voor veel meer dingen handig zijn?

Deze trucjes zijn superhandig.

1. Deodorant

Even snel deodorant opspuiten en terwijl je al een shirtje aanhebt of voordat je iets aantrekt. Ai, daar zijn de witte strepen! Sta je dan verwoed te schrobben met een vochtig washandje, maar de witte strepen blijven. Een droogtrommeldoekje absorbeert de deodorant en haalt dus de witte strepen van je kledingstuk. Handig!

2. Vieze pannen

Vieze pannen, ovenschalen en ovenplaten worden weer schoon dankzij een droogtrommeldoekje. Vul de pan of schaal met warm water en een beetje afwasmiddel. Leg er een droogtrommeldoekje in en laat dit ongeveer een uurtje weken. Spoel af met warm water en boen schoon met een spons. De aangekoekte en verbrande etensresten zijn nu losgeweekt en komen er zo af!

3. Vuile kwasten

Droogtrommeldoekjes werken ook goed als verfverdunner. Leg je vuile kwasten in een bakje met warm water en een droogtrommeldoekje en je kunt de dikke verf zo van de kwasten afspoelen.

4. Piepende sneakers

Ie, ie, ie, ja hoor, daar kom jij weer aan met je sneakers die piepen op het linoleum of vinyl. Voorkom dit door even met een droogtrommeldoekje over de zolen van je schoenen te wrijven. Hierdoor geef je ze een laagje waardoor ze minder gaan piepen.

5. Auto schoon

Maak je auto tussen wasbeurten door schoon met een droogtrommeldoekje. Maak het doekje een beetje nat en haal hier klein vuil zoals vastzittende modder of dode insecten van je auto.

6. Wasmand

Leg een droogtrommeldoekje in de wasmand om vieze geurtjes van bijvoorbeeld bezwete sportkleren te neutraliseren. Leg hem gewoon onderin de wasmand en verwissel hem regelmatig om de lekkere geur te behouden.

7. Vuilnisbak

De vorige tip kan ook bij je vuilnisbak of prullenmand worden toegepast. Leg een droogtrommeldoekje onderin de vuilnisbak en doe daarna de zak erin. Het neutraliseert nare geurtjes waardoor je er minder last van hebt.

8. Schoenen

Doe een droogtrommeldoekje in iedere schoen voordat je ze opbergt. Zo haal je eventuele vocht en zweetluchtjes eruit en zullen ze lekker fris ruiken als je ze weer uit de kast haalt.

9. Roestvrij staal

Roestvrijstaal is prachtig wanneer het glanst en blinkt, maar je hoeft het maar één keer aan te raken en er zitten vette vingers op. Dit kun je heel gemakkelijk schoonvegen met een droogdoekje, omdat deze ontvet. Dus heb je een roestvrijstalen koelkast of iets dergelijks, veeg het dan schoon met een droogtrommeldoekje.

10. Zeep

Heb je zeep- en shampooresten op de deur of wand van je douche? Veeg dit dan schoon met een gebruikt droogtrommeldoekje. De ingrediënten in het doekje maken de zeep zacht en verwijderen het in een handomdraai.

Lees de andere 10 tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2