Deze 3 dingen moet je nooit met een microvezeldoekje schoonmaken

microvezeldoekjes

Je kunt deze handige doekjes niet overal voor gebruiken

Microvezeldoekjes: grote kans dat je ze in de kast hebt liggen en dat je er regelmatig mee schoonmaakt. Van het fornuis tot het aanrecht en van de kasten tot woonaccessoires. Een microvezeldoekje is erg veelzijdig, maar je kunt ze niet overal voor gebruiken. Deze drie dingen kun je namelijk beter op een andere manier schoonmaken. 

1. Glanzende meubels

Heb jij hoogglans meubels of meubels met een glanzend laagje in huis? Deze kun je beter niet schoonmaken met een microvezeldoekje. Het doekje kan de glanzende laag beschadigen, waardoor deze steeds ruwer wordt. Daarnaast kunnen je meubels statischer worden door een microvezeldoekje.

Hoe moet het dan wel? Voor glanzende meubels kun je beter een katoenen, zachte doek en een beetje warm water gebruiken.

2. Spiegels en brillen

Microvezeldoekjes lijken erg zacht, maar ze zijn schadelijker dan je denkt. Zo kunnen ze ook voor krasjes zorgen als je spiegels of brillenglazen ermee schoonmaakt. Vooral wanneer het doekje al vaker is gebruikt en er dus vuil in de vezels van de stof zijn achtergebleven.

Hoe moet het dan wel? Gebruik voor het schoonmaken van spiegels en je bril een zachte, katoenen doek.

3. Hout

Ook bij hout(en objecten) kan een microvezeldoekje schade aanrichten. Het doekje kan de beschermlaag kapot maken, die ervoor zorgt dat er geen vocht in het hout komt. Heb jij veel hout in huis? Neem die dan nooit af met een microvezeldoek.

Hoe moet het dan wel? Gebruik een spons met een zachte kant of een ‘gewoon’ vaatdoekje. Maak daarbij een sopje van water en schoonmaakazijn, of groene zeep. Voor hardnekkige vlekken in het hout kun je een beetje olijfolie gebruiken.

Lees ook: Met deze trucs kun je heel eenvoudig je gaspitten schoonmaken

Bron: Vriendin | Beeld: iStock