3 dingen waar je op moet letten tijdens het dweilen

Wij vertellen je meer

Dweilen is niet het leukste klusje, maar het moet zo nu en dan gebeuren. Je pakt de dweil, mob of zwabber en gaat flink los op het parket. Het lijkt super simpel, maar toch maken veel mensen dezelfde fouten. Op deze drie dingen moet je letten tijdens het dweilen.

Te nat

Als je gaat dweilen is het niet de bedoeling dat je woonkamer een zwembad wordt. Als je dweilt met een te natte dweil duurt het namelijk niet alleen veel langer voordat je vloer weer droog is, de vloer wordt er ook niet schoner van. Met een beetje pech houd je er ook een waterkring op de vloer aan over. Zorg dus dat je de dweil goed uitwringt voordat je aan de slag gaat.

Schoonmaakmiddel

Ook hoef je niet veel schoonmaakmiddel te gebruiken. Een klein scheutje is al voldoende. Vooral producten die erg kunnen schuimen kunnen ervoor zorgen dat je plekken gaat zien op je vloer. Als er een paar plekken erg vies zijn omdat er bijvoorbeeld op geknoeid is, maak die plekken dan apart schoon met een sopje met wat meer schoonmaakmiddel.

Warm water

Dit komt misschien als een verrassing, maar je kan beter niet dweilen met warm water. Als het water heet is verdampt het namelijk sneller en daardoor kunnen er resten schoonmaakmiddel blijven zitten op de vloer. Dit zorgt voor een vlekkig en vettig resultaat en dat wil je natuurlijk niet. Dweil daarom het liefste met lauw of koud water voor het mooiste resultaat.

Lees ook: Hiermee verwijder jij op een gemakkelijke manier kalkaanslag

Bron: Libelle | Beeld: Pexels