DEZE 3 ouderwetse lifehacks gebruikten je oma en moeder ook altijd! Ze zijn nog steeds even handig!

lifehacks

Wat voor huishoudtrucjes had jouw moeder of oma vroeger?

Nu noemen we ze ‘lifehacks’, toen noemden we ze gewoon goede tips of trucjes, om het leven een stuk makkelijker te maken. Sommige van deze lifehacks gaan al decennia lang mee; je moeder deed het zo en jij neemt het weer over.

Zouden je moeder of oma ook de in 1910 gepubliceerdekaarten met handige lifehacks erop afgebeeld van de Gallaher Ltd. Tobacco Company hebben gebruikt? Ze noemden de kaartenreeks: How to do it. Hieronder zie je de kaarten met daarop de tips, zouden ze werken?

  1. Een gebarsten ei koken

ei

Wil je een ei koken met een barstje erin, zonder dat de inhoud eruit loopt? Voeg een beetje azijn toe aan het water waar je het ei in kookt!

2. Je bloemen lang mooi houden 

bloemen

Om verwelkte bloemen tot leven te wekken, zet je ze in heet water. Laat ze staan tot het water is afgekoeld. Tegen de tijd dat het water koel is, zijn de bloemen opgefrist. Snijd alleen het einde van de steel eraf en zet de bloemen weer, als normaal, in koud water.

3. Inktvlekken verwijderen

inkt

Als (in dit geval) je zakdoek de pech heeft gehad te zijn besmeurd met inkt, dan kan deze weer vlekvrij worden gemaakt. Dompel de zakdoek, of elk ander geliefd stuk stof, onder in melk. Laat een tijdje weken en de inktvlekken zouden moeten verdwijnen.

Wat denk jij, zouden ze werken? En ken jij ze nog van vroeger? Laat het ons weten!