3x hoe jij je glazen inloopdouche spic en span houdt

Glazen inloopdouche

De glazen inloopdouche is niet meer weg te denken uit alle nieuwe en gerenoveerde huizen. Nadeel hiervan is wel dat ze niet vanzelf zo mooi blijven glimmen. Door de kalk kan er snel een laagje over het glas heen komen of zie je de waterspetters als het glas is opgedroogd. Met deze 3 tips blijft je douchewand mooi glimmen!

Drogen

Het klinkt als een hele inspanning maar het is het meer dan waard. Elke keer na een douchebeurt even een trekker over de wand heen halen voorkomt een hoop vuil en zeepresten en gaat geheid opgedroogde waterdruppels tegen. Het scheelt ook dat je hiermee preventief zorgt dat kalk geen schijn van kans maakt. Als je trouwens toch bezig bent is het aan te raden om direct na het douchen ook even een droge doek over de kraan en douchestang te halen. Dit scheelt ook een hoop kalkaanslag.

Azijn

Azijn en kalk zijn geen vrienden. Perfect om je inloopdouche van glas mee schoon te maken dus! Als je azijn met water vermengt en hier even goed mee sprayt op de douchewand heb je een goede kans dat het glas weer mooi gaat glimmen. Na een kwartiertje goed in laten trekken kun je de wand met water afspoelen en droog wrijven met een doek. Het is wel aan te raden om de ramen open te zetten als je bezig bent met dit klusje. De geur van azijn kan namelijk sterk zijn.

Het perfecte doekje

Dat je een doekje moet gebruiken bij schoonmaken is niet heel verassend. Wel is het heel belangrijk wat voor soort doekje er gebruikt wordt bij het schoonmaken van een glazen douchewand. Een gouden regel is dat het vooral heel belangrijk is dat je een pluisvrije doek gebruikt. Microvezeldoekjes zijn bijvoorbeeld effectief en zorgen voor een streeploos resultaat. Doekjes waar je misschien niet direct aan denkt voor het schoonmaken van een douchewand zijn droogtrommeldoekjes. Toch zijn deze hartstikke geschikt voor het schoonmaken van je glazen wand omdat het gemakkelijk zeepresten opneemt. Heb je nou nog achteraf last van strepen? Pak dan een oude krant, maak hier een prop van en wrijf hier mee over de strepen. Met deze oeroude truc verdwijnen strepen als sneeuw voor de zon.

Lees ook: Huh? Blijkbaar gebruiken we ijsblokzakjes al ons hele leven verkeerd

Beeld: Unsplash