4 gewoontes om jezelf aan te leren voor een opgeruimd huis


Deze gewoontes helpen je aan een opgeruimd huis

Hoe doen mensen dat toch, altijd een opgeruimd huis hebben? Bij ons lijkt er altijd wel iets rond te slingeren, van schoenen tot vuile was. Vooral met jonge kinderen in huis is het lastig om de boel een beetje opgeruimd te houden. Een netjes huis is eigenlijk een kwestie van bijhouden en goede gewoontes aanleren.

Leer jezelf deze dingen aan

1. De was gelijk opvouwen

Misschien vind je de was niet zo’n probleem, maar blijft het eeuwig aan het droogrek hangen of in de droger liggen. Belandt het dan in een mand, wachtend totdat het opgevouwen wordt? Je kleren worden hier niet alleen kreukelig van, het zorgt ook voor onnodige rommel. Leer jezelf aan om de was gelijk nadat de droger piept op te vouwen. Gebruik je geen droger? Vouw de was dan op zodra je het van het wasrek afhaalt.

2. Schoenen opruimen

Het is erg verleidelijk om thuis op de bank te ploffen en je schoenen uit te doen, maar dit zorgt ervoor dat je huiskamer meteen rommelig wordt. Leer jezelf en je gezinsleden aan om schoenen gelijk op te bergen in een kast of in de bijkeuken, zodat je niet struikelt over achtergebleven schoenen. Dit scheelt ook gelijk veel stof in huis, vooral als je de schoenen gelijk bij de voordeur uitdoet.

3. De vaat

Laat vaat niet opstapelen op het aanrecht, maar zet het gelijk in de vaatwasser of was het meteen af. Als er al iets op het aanrecht staat, is de verleiding namelijk erg groot om er nog meer bij te zetten. Leer jezelf aan om de gootsteen schoon te houden. Het is uiteindelijk ook veel minder moeite om alles gelijk in de vaatwasser te zetten in plaats van alles in één keer in te ruimen aan het eind van de dag.

4. Oppervlaktes afnemen

Zorg ervoor dat je altijd een doekje paraat hebt om kleine ongelukjes op je aanrecht en tafel op te vegen. Zo geef je het geen tijd om aan te koeken en zo kun je er ook niet per ongeluk iets op zetten. Je tafel en aanrecht is zo continu schoon en dat oogt een stuk netter.

Lees ook: 8 slechte gewoontes in het huishouden waar je vandaag nog mee moet ophouden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Apartment Therapy | Beeld: Pexels