4 manieren om je waterfles écht goed schoon te krijgen

Zo kun je je waterflesje binnen mum van tijd weer opnieuw gebruiken

Niets zo handig als een herbruikbaar flesje om je dagelijkse hoeveelheid water uit te drinken. Zo kun je altijd wat water bij de hand hebben én het is ook nog eens hartstikke duurzaam. Toch kan het weleens gebeuren dat je een slok water neemt die ineens niet meer héél fris smaakt. Tijd om je waterfles eens goed schoon te maken! Op deze vier manieren krijg jij je herbruikbare flesje weer blinkend schoon. 

1. In de vaatwasser

Kan jouw waterfles in de vaatwasser? Dan heb je geluk, want dan kan het keukenapparaat het werk doen voor jou. Haal de dop van de fles af en leg deze los van elkaar in de vaatwasser. Zo worden ze allebei het schoonst.

2. Afwasmiddel en water

Weet je niet zeker of jouw waterfles in de vaatwasser kan? Dan kun je ‘m voor de zekerheid beter met de hand wassen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is wat afwasmiddel en heet water. Je krijgt je waterfles het schoonst met een flessenborstel. Deze past precies in de fles en komt bij alle randjes. Heeft jouw waterfles een ingebouwd rietje? Dan is het zeker de moeite waard om in speciale borstels voor rietjes te investeren. Want, geloof ons, dat rietje wil je ook eens goed schoonmaken.

3. Baking soda

Waar is baking soda niet goed voor? Je kunt er de douchekop mee schoonmaken, mee koken én ook je waterfles mee afwassen. Ruikt je herbruikbare fles een beetje muf? Dan is dit dé manier om ‘m helemaal schoon te krijgen en nare geurtjes te elimineren. Doe één theelepel baking soda in de waterfles en vul hem vervolgens met heet water. Roer totdat de baking soda is opgelost en laat de fles vervolgens een nachtje staan. Spoel de fles in de ochtend nog even goed om en hij is weer helemaal fris!

4. Azijn

Ook met azijn kun je je waterfles op een natuurlijke manier helemaal schoon krijgen. Vul je waterfles met gelijke delen gedistilleerde azijn en water. Schud de waterfles en laat ‘m een nachtje staan. ‘s Ochtends hoef je de fles alleen nog even goed om te spoelen en je kunt ‘m weer gebruiken. Ideaal!

Lees ook: 16 dingen die je kunt schoonmaken met baking soda

Bron: PureWow | Beeld: Unsplash, Claudio Schwarz