5x makkelijke tips tegen roestvlekken in kleding of schoenen

3. Zure melk

Een roestvlek op gekleurde kleding of schoenen gekregen? Dan is een pak zure melk je grootste vriend. De bacteriën in de zure melk kunnen de roestvlek namelijk oplossen. Vul een emmer of teiltje met zure melk en laat het kledingstuk of de schoen hierin weken. Laat het een nachtje staan, spoel uit en was vervolgens in de wasmachine. Haal je je kledingstuk of schoen uit de wasmachine, dan is-ie hoogstwaarschijnlijk weer helemaal schoon.

4. Citroen en kokend water

Roestvlekken in je leren schoenen? Daarvoor kun je bovenstaande remedies beter niet gebruiken. Wat je wel kunt proberen, is de vlek in te wrijven met citroensap en vervolgens boven een kokende waterkoker houden. De combinatie van de stoom van het kokende water en het citroensap zorgt ervoor dat de roestvlek langzaam oplost.

5. Cream of tartar

Cream of tartar, ook wel wijnsteen genoemd, gebruikt men vaak om mee te bakken, zeker in Amerika. Maar wist je dat het ook een milde reiniger is? Combineer het met de juiste ingrediënten en je hebt in een mum van tijd een homemade roestreiniger.

Maak een pasta van een theelepel cream of tartar, een theelepel bakpoeder en een paar druppels waterstofperoxide. Test de pasta eerst op een klein stukje van de stof, want soms kan deze reiniger ook vlekken op kleding veroorzaken. Is dat niet het geval? Smeer het goedje dan op de vlek en laat het 30 minuten intrekken. Spoel daarna grondig uit. Laat daarna het kledingstuk drogen en herhaal eventueel het proces als je de vlekken nog ziet.

Pagina 2/2

Lees ook: Aha! Met dit trucje krijg je zweetvlekken uit witte kleding

Bron: MaxVandaag | Beeld: iStock