Probeer deze 5 fouten bij het schoonmaken van de tv te voorkomen

fouten schoonmaken tv

Maak jij deze fouten ook bij het schoonmaken van de tv?

Of je tv nu flink wat stof staat te happen of dat hij vol zit met vettige vingerafdrukken, we moeten het apparaat eens in de zoveel tijd een goede schoonmaakbeurt geven. Je denkt misschien dat dit een simpele klus is en een kwestie van een (vochtig) doekje eroverheen en klaar. Helaas kun je toch wat dingen fout doen wanneer je de tv schoonmaakt. Probeer voortaan deze vijf fouten te voorkomen.

Probeer voortaan deze vijf fouten te voorkomen wanneer je de tv schoonmaakt.

1. Vaatdoekje

Gebruik je voor het schoonmaken van de tv een standaard vaatdoekje? Dan kun je deze beter inruilen voor een microvezeldoekje. Deze doekjes zijn namelijk speciaal ontworpen om vuil van glazen, schermen, telefoons en cameralenzen af te vegen. Het grootste voordeel van een microvezeldoek: het laat geen strepen of krassen achter op het scherm van je tv.

2. Vloeibare middelen

Vloeistoffen kunnen met name lcd-, led-, en plasmaschermen ernstige schade toebrengen. Helemaal als er in deze vloeistoffen ammoniak, alcohol of aceton zit verwerkt. Het beste is om het scherm schoon te maken met een droge microvezeldoek. Door een paar keer over de vette vingerafdrukken te wrijven, verdwijnen deze vrijwel direct. Zijn de vlekken toch hardnekkig? Gebruik dan een speciaal reinigingsmiddel dat gemaakt is voor het schoonmaken van (televisie)schermen.

Lees verder op de volgende pagina welke fouten er nog meer gemaakt kunnen worden tijdens het schoonmaken van de tv.

Pagina 1/2