5 klusjes waar je makkelijk een vaatwastablet voor kunt gebruiken

Blijkbaar is een vaatwastablet is niet alleen handig om de afwas mee te doen

Als je een vaatwasser in huis hebt, is de kans wel heel groot dat je ook vaatwastabletten in de kast hebt staan. Deze maken niet alleen je vuile afwas schoon, je kunt ze ook voor andere huishoudelijke klusjes gebruiken. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Gele vlekken uit witte kleding halen

Door het zweten kunnen er snel gele vlekken op je witte kleding ontstaan. Soms krijg je deze er niet goed uit met een normaal wit wasje. Voeg daarom eens een vaatwastablet toe aan je witte was. Hierdoor kun je makkelijk afrekenen met die gele vlekken.

Je friteuse schoonmaken

Het schoonmaken van je frituurpan kan een lastig en hardnekkig klusje zijn. Een vaatwastablet kan je daarbij helpen. Vul de binnenpan van je friteuse voor driekwart met water en voeg een vaatwastablet toe. Hang daarna het mandje weer in de binnenpan en steek de stekker in het stopcontact. Zorg ervoor dat je de temperatuur op maximaal 90 graden hebt ingesteld en zet zeker even een raampje open hierbij. Zet de pan vervolgens tien minuten aan. Als dit klaar is, trek je de stekker er weer uit. Je kunt nu de binnenpan voorzichtig legen. Zorg ervoor dat je de pan en het mandje goed afspoelt met heet water.

Weg met die gourmetgeur

We naderen het einde van het jaar. Dat betekent dat de feestdagen eraan komen. En dat betekent weer: gourmetten! Heerlijk, maar helaas blijft die gourmetgeur nog dagen in je huis hangen. Dit jaar niet meer, want wij hebben een trucje voor je om die geur te verdrijven. Zet meteen na het gourmetten een pan met water en een vaatwastablet op een laag vuurtje. Dit verdrijft die hardnekkige gourmetgeur.

Bruine aanslag in je theepot

Ben jij een echte theeleut? Dan ben je ongetwijfeld bekend met bruine aanslag in je theepot. De oplossing is makkelijk: een vaatwastablet. Wie had dat nou gedacht? Kook water en giet dit in je theepot. Voeg daar vervolgens een vaatwastablet aan toe. Doe de deksel op je theepot en laat het mengsel een uur weken. Zorg er daarna voor dat je de theepot goed uitspoelt met heet water.

Aangekoekte pannen

Het komt weleens voor dat we eten nét iets te lang in de pan laten zitten. Oeps, een aangekoekte pan. Gelukkig krijg je ook die met een vaatwastablet weer schoon. Giet wat kokend water in een pan en doe daar vervolgens het vaatwastablet bij. Laat dit een paar minuutjes weken en spoel de pan goed uit.

Lees ook: Handig! Gebruik zout voor deze vijf huishoudelijke klusjes

Bron: Libelle | Beeld: Pexels