5 ongewone trucjes waar je mayonaise voor kunt gebruiken

Superhandig!

1. Verwijder verfvlekken

Heb je per ongeluk net verf op de tegels gedrupt of zit het aan de deurknop? Geen nood! Doe een beetje mayonaise op de plek waar je verf hebt geknoeid, voordat de verf hard wordt. Aangezien de olie in mayonaise de olie in de verf aantrekt, kun je nadat de mayonaise in de vlek is getrokken de verf heel makkelijk verwijderen met een doekje.

2. Red je diner

Staan er lekkere schnitzels op het menu, maar heb je geen eieren in huis voor de paneerlaag? Smeer dan een dun laagje mayonaise aan beide kanten van de schnitzel voordat je het in de broodkruimels of het paneermeel legt. Je proeft geen verschil en hebt een heerlijke, krokante schnitzel.

3. Gebruik het als haarmasker

Mayonaise hydrateert je haar en geeft je lokken een prachtige glans. Doe een paar eetlepels mayonaise in een kommetje en roer er een theelepel vanille-extract doorheen -hierdoor ruikt het mengsel meteen veel beter. Masseer het mengsel in je droge, ongewassen lokken en laat het zo’n twintig minuten intrekken. Was je haar daarna met shampoo en spoel je haar nog een keer af met koud water.

4. Het verzorgt je planten

Zoals mayonaise de puntjes van je haar verzorgt, heeft de saus dezelfde werking op de toppen van je planten. Diverse bloemisten zweren bij deze truc. Maak de bladeren van je planten schoon met een milde zeep en wat water en doe daarna een beetje mayonaise op een stukje keukenpapier. Smeer de mayonaise op de toppen van de bladeren. De bladeren van je planten zien er weken glanzend en gezond uit.

5. Smeer scharnieren

Niets is zo vervelend als het continue gepiep van een deur. Dit probleem kun je oplossen door de scharnieren schoon te maken en er daarna een beetje mayonaise op te smeren. Verwijder de overtollige restjes en je deur piept niet meer!

Lees ook: 8 redenen om witte azijn te gebruiken voor de was

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Heinz, door Gordon Joly onder de licentie CC BY 2.0