6 manieren om het schoonmaken wat makkelijker te maken

4. Een goed begin is het halve werk

Badkamers en aanrechten zijn veel sneller schoon als je ze eerst even schoonmaakt met een droog doekje, in plaats van ze meteen met schoonmaakmiddelen in te spuiten. Door het aanrecht, of de badkamer, eerst schoon te maken met een droog microvezeldoekje, kun je makkelijker stof en haren opruimen. Gebruik daarna pas een spray en maak de rest schoon met een vochtig doekje.

5. Multitasken

Soms moet je even wachten als je aan het schoonmaken bent. Denk bijvoorbeeld aan een ontvetter die even in de vlek moet intrekken. Doe dit altijd eerst. Wanneer je even moet wachten tot je de vlek kunt schoonmaken, kun je in de tussentijd wat anders schoonmaken.

6. Maak regelmatig schoon

Ga niet alleen schoonmaken als het écht nodig is, maar doe het regelmatig. Het kost per slot van rekening veel meer tijd en werk om een aanrecht schoon te maken dat vol met afwas staat, dan een aanrecht waar alleen even een doekje overheen moet worden gehaald. Hetzelfde geldt voor stofzuigen en afstoffen. Door het regelmatig te doen, heb je maar een paar minuten werk nodig om alles netjes en schoon te houden.

Lees ook: 6 dingen die je nooit met glasreiniger mag schoonmaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Housewife How To’s | Beeld: Unsplash