6x schoonmaaktips voor de badkamer

4. Wc ontstoppen

Het ontstoppen van het toilet kan een helse klus zijn. Gelukkig is afwasmiddel je redder in nood. Doe een flinke scheut afwasmiddel in het verstopte toilet, dit zal langzaam in de pot naar beneden zakken. Voeg daarna een flinke scheut heet water toe (niet kokend, dit kan barsten in het porselein van de pot veroorzaken), zodat het hele toilet gevuld is. Wacht zo’n 20 tot 30 minuten zodat het afwasmiddel en het water hun werk kunnen doen. Het water vindt zijn weg rondom de ontstopping en zal langzaam zakken. Je kunt het toilet nu doorspoelen en de verstopping is weg.

5. Douchekop schoonmaken

Zit er kalkaanslag op je douchekop? Dit kun je makkelijk verwijderen met azijn! Vul een plastic zak met schoonmaakazijn. Plaats de zak om de douchekop en maak het zakje stevig vast met een elastiekje, zodat het er niet afvalt. Let op: het is belangrijk dat de douchekop helemaal bedekt is met schoonmaakazijn. Laat het geheel een nacht hangen.

6. Douchegordijn wassen

Wist je dat je je douchegordijn eigenlijk één keer per maand moet wassen? Je douchegordijn wordt eigenlijk best snel vies, niet zo gek aangezien de douche een drukbezochte plek in huis is. Maar hoe kun je je douchegordijn het beste schoonmaken? Verwijder de ringen van het gordijn en stop het gordijn met twee handdoeken in de wasmachine. De handdoeken schuren als het ware tegen het gordijn aan, waardoor het beter schoon wordt. Was het gordijn met je normale wasmiddel en een flinke scheut witte azijn. Zet het wasprogramma op 40 graden. Was je gordijn niet op een hogere stand, anders kan het gordijn smelten. Laat je gordijn vervolgens drogen. Let op: doe het douchegordijn nooit in de droger, anders kan het smelten.

Pagina 2/2

Lees ook: 4 redenen waarom je een doosje baking soda bij je wasmachine moet zetten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Housewifehowto, NSMBL | Beeld: Unsplash