8 dingen die je kunt schoonmaken met zout

zout

Voor deze klusjes heb je geen duur schoonmaakmiddel nodig

Niet alleen zijn schoonmaakmiddelen soms behoorlijk aan de prijs, ook bevatten ze allerlei chemicaliën die je niet altijd wilt gebruiken én nodig hebt voor je schoonmaakklusjes. Een natuurlijk middel dat je kunt gebruiken voor tal van huishoudelijke klussen, is zout. Benieuwd wat je allemaal kunt schoonmaken met zout? Lees dan snel mee. 

1. Roestvlekken

Combineer zout met citroensap of azijn om een roestvlek binnen een mum van tijd te verwijderen. Zorg ervoor dat de roestplek helemaal droog is. Gebruik je een citroen? Pers deze dan uit boven de roestvlek en bedek het citroensap met een laagje zout. Laat dit een half uurtje intrekken en poets het mengsel vervolgens weg met een doekje of sponsje. Spoel eventueel nog na. Gebruik je azijn? Meng dan eerst het zout met een paar lepels azijn en verdeel dit over de roestvlek. Laat dit even intrekken en poets vervolgens met een oude tandenborstel de vlek weg. Ook hierbij kun je nog naspoelen voor een schoon resultaat.

2. Kalkaanslag

De combinatie zout en citroen werkt ook als een tierelier tegen kalkaanslag. Last van hardnekkige kalk op je douchekop of op bijvoorbeeld de keukenkraan? Besprenkel dan een halve citroen met zout en wrijf deze over de chromen of koperen oppervlakken. Op koperen materiaal heeft deze truc een extra voordeel: het zout en de citroen gaan verkleuring tegen. Ideaal!

3. Zweetvlekken

Het gebeurt ons allemaal, maar fijn is anders: zweetvlekken in kleding. Gelukkig verdwijnen deze met wat zout en warm water als sneeuw voor de zon. Meng vier eetlepels zout met een liter warm water en laat het kledingstuk hierin weken. Let op: deze remedie is niet geschikt voor álle kledingstukken. Fragiele stoffen als zijde kunnen niet goed tegen zout.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2