7 redenen om je strijkijzer in te ruilen voor een stoomapparaat

4. Het is gemakkelijker op te bergen

Handstomers zijn ook compacter en gemakkelijker op te bergen. In plaats van een strijkplank samen met een strijkijzer op te bergen, kun je de handstomer gewoon opbergen. Compacte opslag betekent ook dat het gemakkelijker is om mee te nemen op reis – wat een pluspunt is als je niet zeker weet of je accommodatie een strijkijzer heeft.

5. Het is gemakkelijker te gebruiken

Zelfs als je geen strijkplank met je strijkijzer gebruikt, moet je vaak moeite doen om een vlak oppervlak te vinden dat bestand is tegen direct contact met hitte. Een handstomer is daarentegen veel eenvoudiger te gebruiken. Aangeraden wordt om een kledingstuk aan een kledinghanger te hangen en over de deurpost te hangen, het strak te houden terwijl je je dominante hand gebruikt om de stomer op en neer te bewegen over een deel van het kledingstuk en zo sectie voor sectie door te werken.

6. Geschikt voor minder formele kledingkasten

Tenzij je een baan hebt die meer formele kleding vereist, heb je waarschijnlijk niet zo vaak met plooien en kragen te maken. Stoomapparaten zijn met name handig voor kledingkasten waar veel casual kleding in hangt. Als extra bonus gaan de meeste stoffen goed mee met deze nieuwe stoommethode. Let wel op: voor zwaardere stoffen zoals katoen of linnen moet je soms een paar keer stomen om de hardnekkigere rimpels te eruit te krijgen.

7. Een stoomapparaat heeft meer opties

Hoewel sommige mensen trouw blijven aan het traditionele strijkijzer en hem ook gebruiken om andere dingen in het huishouden te strijken, is dit niet altijd een goed idee. Stomers daarentegen zijn een veel veelzijdiger hulpmiddel, met een veelvoud aan toepassingen in huis. Wist je dat, naast het opfrissen van je gordijnen en meubels, je ook stoffen en sommige oppervlakken zonder chemicaliën kunt reinigen met een stoomapparaat? Stoom uit een stomer is ook een geweldige – en geheel streeploze – methode om je spiegels en ramen te reinigen.

Pagina 2/2

Lees ook: Dit is de meest effectieve manier om fijne kleding met de hand te wassen

Bron: Apartment Therapy | Beeld: Videostill