8 x tandpasta-lifehacks

tandpasta-lifehacks

Scheelt je weer tijd aan schoonmaken

We gebruiken tandpasta meestal twee keer per dag -als het goed is- om onze tanden te poetsen. Hoewel het een middel is om je gebit te reinigen, kun je nog zoveel meer dingen doen met tandpasta. We hebben een paar van de meest bijzondere lifehacks met tandpasta voor je op een rijtje gezet.

Superhandig!

8. Haarverfvlekken

Als je zelf je haar verft, wil het nog weleens voorkomen dat niet alleen je haar een kleurtje heeft gekregen, maar dat er ook vlekken zijn achtergebleven op je huid. Door hard te scrubben kun je de vlekken gelukkig toch nog van je huid verwijderen. Maar er is een trucje waarop dit veel makkelijker gaat. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Smeer je huid met wat vaseline in, voordat je je haar verft. Zo kun je de vlekken heel makkelijk verwijderen. Is de haarverf toch nog ergens anders op je huid gekomen, of ben je je huid vergeten in te smeren met vaseline? Geen nood! Smeer een beetje tandpasta op een watje en wrijf daarmee over de haarverfvlekken. Voor je het weet is je huid vlekvrij. Maak je huid nog wel even schoon met wat water en milde zeep, de tandpasta kan je huid anders uitdrogen.

7. Thermoskan schoonmaken

Als je je thermoskan al een tijdje niet meer hebt gebruikt, kan-ie behoorlijk stinken. Daarnaast kan het lastig zijn om je thermoskan schoon te maken. Laat tandpasta het lastige werk voor je doen. Knijp wat tandpasta in de thermoskan en vul deze daarna met heet water. Laat het even staan, schud daarna de kan en gooi het water weg. Even afspoelen met warm water en de vieze geur is weg.

6. Zonnebril schoonmaken

Zit je zonnebril onder de vingerafdrukken of stof? Even schoonmaken met een beetje tandpasta! (Let op dat je een tandpasta gebruikt waar geen stukjes in zitten). Doe een beetje tandpasta op je zonnebril en wrijf er met een watje overheen. Doe dit net zo lang tot je geen tandpasta meer ziet.

Lees nog meer tips op de volgende pagina!

Pagina 1/2