9 dingen die je beter niet kunt schoonmaken met allesreiniger

Allesreiniger is ondanks de naam niet voor alles bedoeld

Wie heeft het niet in keukenkastje staan: allesreiniger. Zoals de naam al doet vermoeden is allesreiniger voor alles te gebruiken, toch? Fout. Er zijn bepaalde oppervlakken waar allesreiniger beter ingeruild kan worden voor een ander schoonmaakmiddel. Wij zetten de negen dingen op een rij die je beter niet met allesreiniger  kunt schoonmaken.

1. Alles wat gedesinfecteerd moet worden

Zeep en water kunnen ziektekiemen verwijderen en doden, maar er zijn bepaalde oppervlakken waarbij je liever desinfectiemiddel wilt gebruiken – vooral als het gaat om de veel aangeraakte oppervlakken zoals lichtschakelaars, deurknoppen en handgrepen van de kast. Desinfectiemiddel doet beter zijn best als het gaat om het doden van bacteriën dan allesreiniger.

2. Glazen oppervlakken

Wanneer je ramen, glas of spiegels schoonmaakt, kies dan voor een product dat geschikt is voor glazen oppervlakken of een eigengemaakt schoonmaakmiddel. Allesreiniger laat strepen achter op het glas, maar azijn of op ammoniak gebaseerde glasreinigers zijn ontworpen om vet te verwijderen en geen residu achter te laten.

3. Schimmel of meeldauw

Als je een algemene schoonmaak uitvoert, is een allesreiniger een prima schoonmaakmiddel. Maar voor een specifieke schoonmaaktaak, zoals het verwijderen van schimmel of meeldauw, is een speciaal product vereist.

4. De oven

Het gebruik van een allesreiniger om het aangekoekte vuil in je oven te verwijderen, is waarschijnlijk niet schadelijk voor het apparaat, maar het is ook niet erg efficiënt. Het is verstandiger om een goede ovenreiniger te gebruiken. Met deze schoonmaakmiddelen verwijder je gemakkelijker het aangekoekte vuil in de oven.

Kijk op de volgende pagina welke dingen je ook beter niet kunt schoonmaken met allesreiniger.

Pagina 2/2