9 handige schoonmaaktips voor je auto

Met deze tips sjees je door het schoonmaken heen

We halen regelmatig de stofzuiger door het huis en nemen de tafel af met een doekje. Logisch, want we zijn elke dag wel in huis in de weer. Hoewel velen de auto elke dag gebruiken, is de auto regelmatig schoonmaken heel andere koek. Steek maar snel de handen uit de mouwen en neem de binnenkant van je auto onderhanden. Het schoonmaken wordt bovendien een stuk makkelijker met deze tips.

1. Laat je dashboard glanzen dankzij vaseline

Wil jij je dashboard weer laten glimmen alsof-ie nieuw is? Pak de vaseline er dan maar bij. Doe een klein beetje vaseline op een doekje en wrijf met het doekje over je dashboard. Dat is het!

2. Maak je koplampen schoon met tandpasta

Als je koplampen er dof uitzien, kun je dit oplossen met wat whiteningtandpasta. Smeer je koplampen royaal in met wat tandpasta en laat 15 minuten intrekken. Veeg de tandpasta er daarna af met een schoon doekje en spoel daarna af met wat water.

3. Muffinvormpjes in bekerhouders

Voorkomen is beter dan genezen. Heb je een lange autorit voor de boeg en drink en eet je graag wat in de auto? Doe dan (siliconen) muffinvormpjes in de bekerhouders. Zet je eten en drinken hierin en als je kruimelt doe je dat in de muffinvormpjes. De muffinvormpjes kun je na en tijdje weggooien of schoonmaken.

4. Verwijder vlekken met baking soda

Heb je per ongeluk drinken gemorst op je autobekleding? Verwijder deze vlek dan met behulp van wat baking soda. Doe drie theelepels baking soda in een kommetje en voeg daar een beetje witte wijnazijn aan toe. Mix dit tot een dikke pasta en dip een oude tandenborstel in het mengsel. Borstel de vlek in met het mengsel en laat een paar minuten intrekken tot het is opgedroogd. Pak daarna een stofzuiger en zuig het opgedroogde poeder op.

Lees nog meer schoonmaaktips op de volgende pagina.

Pagina 1/2