Zo maak je een aangebrande pan schoon, hij is weer als nieuw!

Je mooie pan aangebrand? Geen paniek! Zo maak je hem schoon

Het overkomt de beste. Het vuur stond net iets te hoog of je raakte afgeleid door de telefoon of je kind. Voor je het weet begint de keuken te stinken en zijn je aardappelen aangebrand of dat lekkere stuk vlees is veranderd in een rubberen zool. Je eten kun je weggooien, maar ook de pan ziet er niet meer zo fraai uit. Dit is hoe je de aangebrande pan schoonmaakt!

De pan is weer als nieuw.

Schoonmaken

Om de aangebrande pan schoon te maken moet je deze vullen met heet water en er wat afwasmiddel bij doen. Zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook. Laat het water zo’n 15 minuten borrelen. Gebruik een spatel om de aangebrande stukken van de bodem te schrapen terwijl ze zacht worden. Als alle stukken losgekomen zijn kun je de pan leegmaken en en schoonmaken met een sponsje of een afwasborstel. Is het geen anti-aanbakpan dan kun je ook een staalborstel gebruiken om hem goed schoon te boenen.

Voorkomen

Pannen worden er niet mooier of beter van als ze vaak aanbranden, dus het is beter om het in zijn geheel te voorkomen. Kook dus op een laag tot middelmatig vuur en houd het fornuis altijd in de gaten als er eten opstaat.

Lees ook: Deze acht dingen kun je allemaal schoonmaken met azijn

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Videostill YouTube