8 handige schoonmaaktips die bijna niemand kent


De handigste schoonmaaktips van professionele schoonmakers

We hebben allemaal wel onze handigheidjes in het huishouden. Handige trucjes die we van onze moeder hebben geleerd, bijvoorbeeld. Deze acht schoonmaaktips komen stuk voor stuk van professionele schoonmakers die zweren bij hun methode. En er zitten een paar hele handige tussen!

1. Olie op rvs

Heb jij een prachtige roestvrijstalen koelkast of vriezer? Veel nieuwere modellen hebben de kenmerkende zilveren kleur van roestvrijstaal in plaats van het witte plastic van vroeger. Het ziet er schitterend uit, mits het schoon is! Er zitten al gauw vette vingerafdrukken op rvs. De truc om dit op te lossen? Gebruik een drupje olie op een keukenpapiertje. Olijfolie of babyolie, wat je maar in huis hebt. Wrijf de olie op de te behandelen plekken en wrijf daarna schoon met een schoon keukenpapiertje. Je koelkast zal er weer stralend uitzien!

2. Wit krijt op vuile was

Heb je een vetvlek in je kleding? Wrijf dan met een wit krijtje over de vlek voordat je het kledingstuk was zoals je normaal gesproken zou doen. Dit werkt op vet als boter, dressing, olijfolie en meer. Heb je geen krijtje? Maizena of talkpoeder trekt ook het vet uit de kleding. Dit kun je op de vlek sprenkelen en 10 minuten in laten werken. Was daarna.

3. Stofzuigen

Wat niet veel mensen weten, is dat het bij stofzuigen beter is om de stang naar je toe te trekken dan te duwen. Beweeg de stofzuiger in een langzame beweging naar je toe, zo zuig je het meeste vuil op. Dit werkt vooral op tapijt. Heb je een harde vloer, gebruik dan eerst de stofzuiger zonder opzetstuk om de grote, rondslingerende stukken stof en vuil op te zuigen. Dit voorkomt dat alles rondwaait en -dwarrelt.

4. Maizena voor de ramen

We hebben al eens eerder de tip gedeeld om azijn te gebruiken wanneer je je ramen wast. Melissa Maker, schoonmaakster, geeft als tip om ook nog een theelepel maizena toe te voegen. Meng een kopje water, een kopje azijn en een theelepel maizena en gebruik dit om je ramen te lappen. De maizena werkt als een mild schuurmiddel waardoor vuil sneller loskomt. Het resultaat: schone en streeploze ruiten.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2