Dit is waarom je afwasmiddel voor het bad zou moeten gebruiken

afwasmiddel bad

Afwasmiddel in je bad doet wonderen!

Vecht je regelmatig tegen zeepresten of andere hardnekkige vlekken in je badkamer? Schaf dan geen peperdure schoonmaakmiddelen aan, maar kijk even in je keukenkastje. Geloof het of niet, maar afwasmiddel waar je je vaat weer glanzend schoon mee kan krijgen, werkt net zo goed in de badkamer!

Gebruik jij weleens afwasmiddel voor het bad?

Afwasmiddel in de badkamer

Eigenlijk ook wel logisch als je erover nadenkt. Afwasmiddel is bedoelt om vet en olie af te breken van je vuile vaat. Waarom zou dit dan niet net zo goed werken in je badkamer? Hoe je dit dan vervolgens gebruikt om je bad mee schoon te maken, dat lees je hier!

Badkuip

Het is eigenlijk heel simpel: knijp wat afwasmiddel uit de fles en giet het in zwierende bewegingen over de gehele badkuip. Probeer vooral stukken waar het meeste vuil zich op hoopt, vaak de randen waar het water in de kuip blijft staan, extra in te soppen met wat afwasmiddel. Gebruik een (schuur)spons om vervolgens het afwasmiddel door de badkuip te verspreiden. Schrob met het zeep tot de hardnekkige vlekken verdwijnen. Spoel de badkuip na met wat warm water en klaar is Kees! Je badkuip zal glanzen als nooit te voren.

Staande positie

Tenslotte hebben we nog een extra tip voor je als je niet al te lang op je knieën kan zitten om het bad schoon te boenen. Gebruik in plaats van een (schuur)spons een schone bezem met wat hardere haren. Op deze manier kun je staand het bad schoon schrobben, zonder in een lastige houding te zitten. Succes!

Lees ook: Dit item in de slaapkamer vergeet bijna iedereen te wassen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pexels, Pixabay fotomontage