Aha! Deze dingen kun je schoonmaken met een stoomreiniger

stoomreiniger

Wist jij dit al?

Als we ons huis schoonmaken dan zijn de stofzuiger en dweil natuurlijk essentieel. Maar toch lukt het soms niet om met deze twee hulpmiddelen het hardnekkige vuil weg te krijgen. Een stoomreiniger kan hier uitkomst bieden want je kan hem voor superveel dingen gebruiken. 

Vloeren en tapijten

Een stoomreiniger is eigenlijk een soort mix van een stofzuiger en een dweil – de perfecte combinatie dus om vloeren en tapijten mee te cleanen. Let er wel op dat het apparaat niet voor elk type vloer geschikt is. Een houten vloer of een vinylvloer kun je beter niet aanpakken met de stoomreiniger. Daarentegen is het apparaat wél geschikt voor tegels en vloerkleden.

Ramen en spiegels

Omdat je met de stoomreiniger streeploos kunt werken, is-ie ook heel fijn om ramen en spiegels mee schoon te maken. Het is hierbij wel verstandig om een opzetdoek met microvezeldoek te gebruiken. Heb je die niet, houd dan wat ruimte tussen de reiniger en het raam of de spiegel. Zo voorkom je dat je krassen maakt op het voorwerp.

Douche en kraan

Met enkel een sopje en een doekje kom je niet van kalkaanslag af. Je kunt agressieve schoonmaakmiddelen gebruiken die het vervelende vuil verwijderen, maar daar zitten ook nadelen aan. Een stoomreiniger daarentegen gaat kalkaanslag tegen zonder je badkamer aan te tasten. Nog beter nieuws: de kalk blijft ook langer weg. Win-win!

Oven en magnetron

Vetvlekken of etensresten in de oven of magnetron zijn soms lastig weg te krijgen. Een stoomreiniger zorgt ervoor dat het vuil loskomt, waardoor je het vervolgens gemakkelijk met een doekje kan wegvegen.

Lees ook: Zo maak je je televisie op de juiste manier schoon

Bron: Dingen Voor Vrouwen | Beeld: Unsplash, Crystal de Passille