Aha: dit is de beste manier om tegels en voegen schoon te maken

tegels voegen

Goed om te weten!

Laten we heel eerlijk zijn: de badkamer schoonmaken is niet onze favoriete bezigheid. Want zeg nou zelf, niemand vindt het leuk om die vervelende tegels en voegen schoon te maken, toch? Gelukkig is er een hele handige manier om de tegels en voegen op een gemakkelijke manier schoon te maken. 

Zelfgemaakt middeltje

Het advies is om de tegels en voegen van je badkamer één keer per maand schoon te maken. Jep, dat is dus best vaak. Maar gelukkig is er een makkelijke manier om deze schoon te maken! Enne, het heeft alles te maken met het gebruik van de juiste middelen.

En nee, dan bedoelen we niet schoonmaakmiddelen die je in de winkel koopt, maar zelfgemaakt schoonmaakmiddel. En om het nóg leuker te maken: je hebt er maar een paar dingen voor nodig.

  • Een schone spuitfles
  • 250 milliliter schoonmaakazijn
  • 8 eetlepels baking soda
  • 2 eetlepels groene zeep
  • Een oude tandenborstel

Tips

Huishoudcoach Els Jacobs tipte dit handige trucje aan Libelle en legt ook meteen uit hoe je dit middeltje het beste kunt maken. “Vul een spuitflacon met het schoonmaakazijnmengsel en spray de badkamertegels en voegen van boven naar beneden nat. Laat de azijn ongeveer vijftien tot dertig minuten intrekken. Boen daarna de tegels en het sanitair lekker schoon met de gele zijde van een (schuur)spons, de voegen met een oude tandenborstel, en spoel de tegels en voegen goed na met warm water.”

Baking soda

Daarnaast adviseert Els ook nog om baking soda te gebruiken mocht het zelfgemaakt middeltje niet werken. “Meng twee eetlepels groen zeep met acht eetlepels baking soda tot een stevige crème en schuur hiermee je sanitair blinkend schoon. Daarna alleen even naspoelen met water en een scheut glansspoelmiddel (van de vaatwasser) en je hebt langer profijt van je inspanningen.” Aha!

Lees ook: Aha: zo maak je de inductieplaat het beste schoon

Bron: Libelle | Beeld: Pexels